Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPortakallı Mereng Tart tarifi nedir? Portakallı Mereng Tart nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3Portakallı Mereng Tart tarifi nedir Portakallı Mereng Tart nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir

Hamuru İçin ;

150 gr tereyağ
2 su bardağından 2 parmak eksik un
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı su

Portakallı Kreması İçin ;

2 Su bardağı portakal suyu
1 Su bardağı su
4 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
2. 5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya

Mereng İçin ;

4 adet yumurta beyazı
1 fiske tuz
4 damla limon
1. 5 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı buğday nişastası

3/3Portakallı Merengli Tart Tarifi Nasıl Yapılır

Portakallı Merengli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

Tart hamuru için öncelikle unu ve tereyağını mutfak robotuna alıp unla yağ özdeşene kadar karıştırın.

İçine su yumurta ve pudra şekerini de ekleyip hamur toparlayana kadar karıştırın.

Hamuru streç filme sarıp 30 dakika dolapta bekletin.

Dolaptan aldıktan sonra merdane yardımı ile yuvarlak borcama alıp her yerini kaplayacak şekilde hamuru eşit miktarda dağıtın.

Üzerine Çatal yardımı ile delikler açın, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.

Tart hamurunu fırından çıkarıp bir kenarda beklemeye alın.

Kreması için vanilya hariç geri kalan malzemeleri bir tencereye alarak sürekli karıştırarak pişirin.

Ocaktan aldığımız kremaya vanilyayı ekleyip karıştırın 5 dakika beklettikten sonra tart hamurunun üzerine yayın.

Mereng için yumurta akını ve tuzu karıştırma kabına alıp kıvam alana kadar mikser ile çırpın.

Koyulaşınca şekeri ve nişastayı yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin.

En son 4 damla limon suyunu ekleyip 3 dakika daha çırptıktan sonra sıkma torbasına alıp portakallı kremanın üzerine istediğiniz şekilde sıkarak bütün her yerini kaplayın.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.

Fırından aldığınız tartı biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
LGS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak LGS tercihleri ne zaman MEB 2025 LGS sınav takvimi
LGS sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? LGS tercihleri ne zaman? MEB 2025 LGS sınav takvimi
ADANA DEPREM HABERLERİ SON DAKİKA AFAD 24 Haziran Salı: Az önce deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son Depremler Listesi
ADANA DEPREM HABERLERİ SON DAKİKA AFAD 24 Haziran Salı: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son Depremler Listesi
SSK, BAĞ-KUR TEMMUZ 2025 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI SON DURUM | En düşük emekli maaşı ne kadar olacak Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç olacak
SSK, BAĞ-KUR TEMMUZ 2025 EMEKLİ MAAŞ ZAMMI SON DURUM | En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz 2025 emekli maaş zam oranı yüzde kaç olacak?
SON DAKİKA ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM: Temmuz 2025 Asgari ücrete ara zam yapılacak mı, açıklama yapıldı mı İşte asgari ücret ara zammına ilişkin son gelişmeler...
SON DAKİKA ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM: Temmuz 2025 Asgari ücrete ara zam yapılacak mı, açıklama yapıldı mı? İşte asgari ücret ara zammına ilişkin son gelişmeler...
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik