İlk olarak, küçük bir tencereye 1 su bardağı su ve tereyağını koyun ve karışımı kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başladığında, 1 su bardağı unu ekleyin ve sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin. Karışımı ocaktan alın ve 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın. Soğuyan hamura yumurtaları eklerken dikkatli olun: Yumurtaları teker teker hamura ekleyin ve her birini iyice karıştırarak hamura yedirin. Bu işlem hamurun kabarması için önemlidir. Tüm yumurtaları ekledikten sonra hamuru yaklaşık 10 dakika dinlendirin.
Fırın tepsisini hafifçe yağlayın ve ceviz büyüklüğünde hamur parçalarını kaşıkla tepsiye dökün. Her bir hamur parçasının arasında yaklaşık 2-3 cm boşluk bırakmaya dikkat edin. Hamurları şekillendirmek için elinizi kullanmayın, hamur topakları kendi şeklini alacaktır. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında, hamurların üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Hamurlar pişerken, kremayı hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyun ve kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız kremaya vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Pişen hamurları ortadan ikiye kesin veya bir krema sıkma torbası kullanarak içlerini kremayla doldurun. Krema ile doldurduğunuz profiterolleri servis tepsisine dizin. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerlerine hazır çikolata sosu dökün veya benmari usulü eritilmiş çikolatayı gezdirin.