Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiProfiterol tarifi ve malzemeleri! Profiterol nasıl yapılır? İşte kolay tarif...
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3PROFİTEROL NASIL YAPILIR

PROFİTEROL NASIL YAPILIR?

 

Herkes tarafından çok sevilen profiterolün yapımı çok kolaydır. Püf noktaları uygulanarak yapılan profiterolün kötü olmasının ihtimali yoktur. Bu nedenle bu tatlının yapım aşamasında dikkatli davranmak önemlidir. Özenle hazırlanmış profiteroller, hem sizden hem de misafirlerinizden tam not almaya aday bir tatlı olacaktır.

 

PROFİTEROL MALZEMELERİ

 

Hamuru için:

 

• 125 gram margarin
• 1 su bardağı su
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı un

 

Kreması için:

 

• 3 yemek kaşığı un
• 2,5 su bardağı süt
• 1,5 çay bardağı toz şeker
• 1 adet yumurta
• 1 adet vanilya

 

Sosu için

 

• 1 paket çikolata sosu

3/3PROFİTEROL HAZIRLANIŞI

PROFİTEROL HAZIRLANIŞI

 

Küçük bir tencereye 1 su bardağı su ve margarin konur ve kaynatılır. Ardından un eklenerek 2 ila 3 dakika kadar iyice karıştırılır ve pişirilir. Pişirme işleminden sonra ocağın altı kapatılarak hamurun soğuması beklenir. Hamur soğuduktan sonra 3 adet yumurta teker teker kırılarak hamura eklenir. (İlk yumurta iyice karıştırıldıktan sonra diğer yumurtaya geçilir.) Yumurtaların eklenmesiyle yumuşak bir kıvam alan hamur, 10 dakika kadar dinlendirilir. Daha sonra, yağlı kâğıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde hamur alınarak dökülür. (El ile şekil verilmemelidir.) önceden 180 derecede ısıtılmış fırına tepsi sürülür ve yaklaşık 40 dakika pişirilir.

 

Hamurlar piştikten sonra kreması hazırlanır. Vanilya hariç diğer krema malzemeleri tencereye koyularak pişirilir. Pişme işlemi bittikten sonra vanilyası eklenerek karıştırılır. Ardından soğumaya bırakılır. Bu sırada profiterolün hamurları ortadan ikiye bölünür. Soğuyan krema bir sıkma torbası yardımıyla hamurların arasına sıkılır. Ve bir servis tabağına alınır. Tüm hamurların arası krema ile dolduktan sonra çikolata sosu hamurların üzerine gezdirilir. Her tarafı çikolata sosu ile kaplanmış profiteroller, servise hazır hâle getirilir.

EN ÇOK OKUNANLAR
KABİNE TOPLANTISI KARARLARI 16 Haziran 2025 Kabine Toplantısı son dakika Kabine Toplantısı kararları ve gündem konular neler
KABİNE TOPLANTISI KARARLARI! 16 Haziran 2025 Kabine Toplantısı son dakika! Kabine Toplantısı kararları ve gündem konular neler?
ON NUMARA AÇIKLANIYOR 16 Haziran 2025 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı ve nasıl sorgulanır
ON NUMARA AÇIKLANIYOR! 16 Haziran 2025 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı ve nasıl sorgulanır?
Aile Saadeti nerede çekiliyor Aile Saadeti dizisi çekim yerleri: Aile Saadeti konak (2. Mahmut’un av köşkü) nerede çekiliyor
Aile Saadeti nerede çekiliyor? Aile Saadeti dizisi çekim yerleri: Aile Saadeti konak (2. Mahmut’un av köşkü) nerede çekiliyor?
AİLE SAADETİ DİZİ OYUNCULARI İSİMLERİ: ATV dizisi Aile Saadeti konusu nedir, gerçek hikaye mi, oyuncu kadrosunda kimler var
AİLE SAADETİ DİZİ OYUNCULARI İSİMLERİ: ATV dizisi Aile Saadeti konusu nedir, gerçek hikaye mi, oyuncu kadrosunda kimler var?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik