Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPuf puf kabaran kekin sırrı buymuş meğer! Kekin hamuruna 1 bardak ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
6/95. YUMURTALARI KÖPÜK HALİNE GETİRİN

5. YUMURTALARI KÖPÜK HALİNE GETİRİN

Yumurta, kekin kabarmasında önemli bir rol oynar. Yumurtaları çırparken, beyazı ve sarısını ayrı çırparak köpük haline getirin. Yumurta beyazını kar beyazı kıvamına gelene kadar çırptığınızda, kekin kabarması için güçlü bir yapı elde etmiş olursunuz. Ardından yumurta sarılarını da çırpıp hamura ekleyerek karışımı tamamlayın. Yumurta beyazlarını hamura eklerken nazikçe karıştırarak havanın çıkmasını önleyin ve kabarıklığı koruyun.

7/96. UN VE KABARTMA TOZUNU ELEME İŞLEMİ

6. UN VE KABARTMA TOZUNU ELEME İŞLEMİ

Kek yaparken, un ve kabartma tozunu eleyerek hamura eklemek, kekin kabarmasına katkı sağlar. Elenmiş un, havalandığı için kekin daha hafif ve kabarık olmasına yardımcı olur. Kabartma tozu ve karbonatı unla birlikte elediğinizde, hamurun içinde eşit şekilde dağılır ve kabarma sürecini hızlandırır. Bu küçük adım, kekin puf puf olmasında büyük bir fark yaratır.

8/97. FIRIN ISISINI DOĞRU AYARLAYIN

7. FIRIN ISISINI DOĞRU AYARLAYIN

Kekin mükemmel kabarması için fırın sıcaklığı büyük önem taşır. Keki önceden ısıtılmış 180°C fırında pişirmek, kekin kabarması için ideal sıcaklıktır. Ancak fırının kapağını ilk 20 dakika açmamaya özen gösterin. Fırın kapağını erken açmak, kekin sönmesine ve kabarmasının durmasına yol açabilir. Kekin pişme sürecini gözlemlemek için fırın camından kontrol ederek doğru zamanda pişmesini sağlayabilirsiniz.

9/98. KIVAMIN DOĞRU OLMASI İÇİN KARMA ORANI

8. KIVAMIN DOĞRU OLMASI İÇİN KARMA ORANI

Kekin hamurunu karıştırırken, aşırı karıştırmaktan kaçının. Hamuru karıştırmak, kabarcıkların oluşmasını sağlarken, fazla karıştırmak bu kabarcıkların sönmesine ve kekin kabarmasını engeller. Karışımın pürüzsüz hale gelmesini sağladıktan sonra karıştırmayı bırakmak en doğrusu olacaktır. Bu, kekin hafif ve puf puf olmasına yardımcı olur.

EN ÇOK OKUNANLAR
MEB AÖL 3. dönem sınav tarihi || 2025 Açık lise sınavları ne zaman, saat kaçta AÖL sınav giriş yerleri belgesi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak
MEB AÖL 3. dönem sınav tarihi || 2025 Açık lise sınavları ne zaman, saat kaçta? AÖL sınav giriş yerleri belgesi açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
MUHARREM AYI İBADETLERİ | Muharrem ayında hangi ibadetler yapılır, hangi dualar okunur Muharrem ayında çekilecek tesbih ve zikirler
MUHARREM AYI İBADETLERİ | Muharrem ayında hangi ibadetler yapılır, hangi dualar okunur? Muharrem ayında çekilecek tesbih ve zikirler
Bekçilik ilanı var mı 2024 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı ne zaman, başvuru şartları nedir
Bekçilik ilanı var mı? 2024 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı ne zaman, başvuru şartları nedir?
SON GÜNCEL TAHMİN || Emekli zammı 2025 Temmuz ne kadar olacak En düşük emekli maaşı kaç TL olur
SON GÜNCEL TAHMİN || Emekli zammı 2025 Temmuz ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı kaç TL olur?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik