Pişilerin kabarık olması için doğru sıcaklıkta yağ kullanmak önemlidir. Yağ çok sıcak olursa pişiler hemen yanabilir, çok soğuk olursa da fazla yağ çeker. Orta sıcaklıkta, derin bir tavada kızartmak en ideal yöntemdir. Ayrıca, pişileri tavaya koymadan önce hamurun her iki tarafını hafifçe unlamak, kabarmasına yardımcı olur. Pişiler tavaya bırakıldığında, kabarmaya başladığını hemen fark edeceksiniz.
Süt yerine yoğurt ekleyerek yapılan pişiler, daha kabarık ve hafif olur. Yoğurdun asidik yapısı, hamurun daha fazla hava almasını sağlar ve bu da pişilerin içinin puf puf olmasına katkıda bulunur. Ayrıca, pişiler yağ çekmediği için hafif bir lezzet sunar, böylece daha fazla yemek mümkün hale gelir. Yoğurtla yapılan pişilerin dışı altın sarısı bir renkte olur ve çıtır çıtır bir dokuya sahip olur.