Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPuf puf kabaran poğaça için mayasına ekleyin! Aynı pastaneden alınmış gibi olacak
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/6MAYANIN AKTİFLEŞMESİ İÇİN ŞEKER VE ILIK SÜT KULLANIN

MAYANIN AKTİFLEŞMESİ İÇİN ŞEKER VE ILIK SÜT KULLANIN

Mayayı en iyi şekilde aktif hale getirmek için sıcak değil, ılık süt veya su kullanmalısınız. Maya, belirli bir sıcaklıkta daha hızlı çalışır ve hamurun daha iyi kabarmasını sağlar. Ayrıca, mayayı karıştırırken içine bir çay kaşığı toz şeker eklemek mayanın daha hızlı aktifleşmesine yardımcı olur.

3/6SIRRI: MAYAYA BİR TUTAM KARBONAT VE SİRKE EKLEYİN

SIRRI: MAYAYA BİR TUTAM KARBONAT VE SİRKE EKLEYİN

Pastane usulü poğaçaların yumuşak ve kabarık olmasını sağlayan en önemli hilelerden biri de mayaya eklenen karbonat ve sirke karışımıdır. Bir çay kaşığı karbonat ve bir tatlı kaşığı elma sirkesi ekleyerek hamurun çok daha fazla kabarmasını sağlayabilirsiniz. Sirke, hamurun içerisindeki gluten yapısını güçlendirerek poğaçaların daha yumuşak olmasına yardımcı olur.

4/6YOĞURT VE ZEYTİNYAĞI KULLANARAK HAMURUNUZA ESNEKLİK KATIN

YOĞURT VE ZEYTİNYAĞI KULLANARAK HAMURUNUZA ESNEKLİK KATIN

Hamurunuzun iç yapısını daha yumuşak hale getirmek ve kabarma sürecini desteklemek için yoğurt ekleyebilirsiniz. Yoğurt, hamurun iç dokusunu nemli ve yumuşak tutar. Aynı zamanda birkaç yemek kaşığı zeytinyağı eklemek de poğaçaların ağızda dağılan bir kıvam kazanmasına yardımcı olur.

5/6HAMURU DOĞRU ŞEKİLDE MAYALANDIRIN

HAMURU DOĞRU ŞEKİLDE MAYALANDIRIN

Hamurun iyi kabarması için en az 40-50 dakika boyunca oda sıcaklığında bekletilmesi gerekir. Eğer vaktiniz varsa, hamuru gece boyunca buzdolabında bekletmek, mayalanma sürecini daha kontrollü hale getirerek poğaçaların daha lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlar.

6/6FIRINA KOYMADAN ÖNCE ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE SÜT SÜRÜN

FIRINA KOYMADAN ÖNCE ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE SÜT SÜRÜN

Poğaçalarınızı fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı ve birkaç damla süt sürmek, üzerinin nar gibi kızarmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda yumuşak ve parlak bir yüzey elde etmek için yumurta sarısına birkaç damla sıvı yağ da ekleyebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
YKS 2025 Oturum Detayları: TYT, AYT ve YDT kaç dakika sürecek, YKS saat kaçta başlayacak
YKS 2025 Oturum Detayları: TYT, AYT ve YDT kaç dakika sürecek, YKS saat kaçta başlayacak?
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 17 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu Süper Loto nasıl sorgulanır
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 17 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu! Süper Loto nasıl sorgulanır?
Yetenek Sizsiniz jürileri kimler Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta, jürileri kimler İşte yayın günleri
Yetenek Sizsiniz jürileri kimler? Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta, jürileri kimler? İşte yayın günleri!
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ✅ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı ne zaman KPSS 2025/5 kılavuzu yayınlandı mı, kadro dağılımı belli mi
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ✅ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı ne zaman? KPSS 2025/5 kılavuzu yayınlandı mı, kadro dağılımı belli mi?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik