Hamurunuzun iç yapısını daha yumuşak hale getirmek ve kabarma sürecini desteklemek için yoğurt ekleyebilirsiniz. Yoğurt, hamurun iç dokusunu nemli ve yumuşak tutar. Aynı zamanda birkaç yemek kaşığı zeytinyağı eklemek de poğaçaların ağızda dağılan bir kıvam kazanmasına yardımcı olur.
Hamurun iyi kabarması için en az 40-50 dakika boyunca oda sıcaklığında bekletilmesi gerekir. Eğer vaktiniz varsa, hamuru gece boyunca buzdolabında bekletmek, mayalanma sürecini daha kontrollü hale getirerek poğaçaların daha lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlar.
Poğaçalarınızı fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı ve birkaç damla süt sürmek, üzerinin nar gibi kızarmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda yumuşak ve parlak bir yüzey elde etmek için yumurta sarısına birkaç damla sıvı yağ da ekleyebilirsiniz.