Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiPuf puf pişinin püf noktası! Asla yağ çekmiyor, balon gibi kabarıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/6HAMURU DİNLENDİRMEYİ ATLAMAYIN

HAMURU DİNLENDİRMEYİ ATLAMAYIN

Hamur yoğrulduktan sonra en az 20-30 dakika dinlendirilmelidir. Bu süreçte gluten gevşer, hamur elastik bir yapıya kavuşur ve pişirme sırasında daha rahat kabarır. Dinlenen hamur, merdane ile çok ince olmayacak şekilde açılmalı; çok kalın olursa içi hamur kalabilir, çok ince olursa yeterince kabarmaz.

4/6KIZARTMA YAĞI HER ŞEYİ DEĞİŞTİRİR

KIZARTMA YAĞI HER ŞEYİ DEĞİŞTİRİR

Pişinin yağ çekmemesi için en önemli püf noktalardan biri de yağın sıcaklığıdır. Yağ yeterince kızgın değilse, hamur yağı içine çeker ve ağır bir tat bırakır. Yağın ideal sıcaklığı, bir parça hamurun atıldığında hemen yüzeye çıkması ve çevresinde baloncuklar oluşmasıdır. Ayrıca kızartma işlemi esnasında ocağın altı sürekli aynı ısıda tutulmalı, yağ ne çok ısınmalı ne de soğumalıdır.

5/6PİŞİYE ŞEKİL VERİRKEN DİKKAT

PİŞİYE ŞEKİL VERİRKEN DİKKAT

Hamura şekil verirken ne çok bastırılmalı ne de hava kaçıracak şekilde delikler açılmalıdır. Özellikle yuvarlak kesilen hamurlar, ortada hava biriktirerek balon gibi kabarır. Bu, pişinin hem içinin boş kalmasını sağlar hem de yağ çekmesini önler. Dilerseniz hamurun ortasına küçük bir kesik atarak daha kontrollü kabarma da sağlayabilirsiniz.

6/6KAĞIT HAVLUYLA FAZLA YAĞDAN KURTULUN

KAĞIT HAVLUYLA FAZLA YAĞDAN KURTULUN

Kızartma sonrası pişilerin fazla yağını almanın en doğal yolu, pişileri kağıt havluya sermektir. Bu sayede dış yüzeyde kalan fazla yağ emilir ve pişiler hem daha hafif olur hem de çıtırlığını korur.

EN ÇOK OKUNANLAR
Altın Fiyatları Son Durum: Gram altın alış/satış kaç TL Çeyrek altın fiyatı
Altın Fiyatları Son Durum: Gram altın alış/satış kaç TL? Çeyrek altın fiyatı
TCMB HAZİRAN 2025 FAİZ KARARI | Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı başladı mı, faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak
TCMB HAZİRAN 2025 FAİZ KARARI | Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı başladı mı, faiz kararı ne zaman saat kaçta açıklanacak?
YARIN RAFLARDA SATIŞTA BİM 20 Haziran aktüel kataloğunda bu hafta hangi ürünler satışta olacak Hamak, Lüx Kamp Sandalyesi, Kamp Masası, Termos...
YARIN RAFLARDA SATIŞTA! BİM 20 Haziran aktüel kataloğunda bu hafta hangi ürünler satışta olacak? Hamak, Lüx Kamp Sandalyesi, Kamp Masası, Termos...
Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi 📍 Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi nedir Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi ne kadar
Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi 📍 Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi nedir? Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi ne kadar?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik