Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiRAMAZAN PİDESİ TARİFİ 🍴 Ramazan pidesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? Ramazan pidesinin evde yapılışı
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/4RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
6 su bardağı un

Üzeri için:

2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Çörek otu susam

3/4Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır

Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

Birinci adım: Öncelikle hamurunuza kullanacağınız mayayı aktif hale getirmek için malzemeleri hazırlayın.

İkinci adım: Karıştırma kabına maya, şeker, süt ve suyu alıp karıştın. Burada sütün ve suyun ılık olmasına dikkat edin. Üzerini unla kapatarak hava ile bağlantısını kesin ve maya köpük köpük kabarana kadar bekleyin.

Üçüncü adım: Maya kabarınca karıştırmaya başlayın ve üzerine sıvı yağ, unun kalanını ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurunuz oldukça cıvık bir hamur olacak. Unutmayın pide hamurunun özelliği cıvık olmasıdır.

4/4RAMAZAN PİDESİ TARİFİ 🍴 Ramazan pidesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir Ramazan pidesinin evde yapılışı

Dördüncü adım: Hamuru unlanmış tezgaha alıp hafif hafif un serperek ve sürekli katlayarak 7-8 dakika yoğurun. Mayalı hamurlar yoğurulmayı çok sever bunu unutmayın.

Beşinci adım: Hazır olan hamurumuzu üzerini streçleyerek ılık bir ortamda yaklaşık 50 dakika mayalandırın.

Altıncı adım: Mayalanan hamuru iki parçaya bölün ve hafif unlu tezgahta 1 cm kadar kalınlıkta olacak şekilde merdaneyle açın.

Yedinci adım: Tepsiye aldığınız hamuru tepsi mayası gelmesi için üzerini örterek 15-20 dakika dinlendirin.

Sekizinci adım: Tepsi mayası gelen pidelerin üzerini çırptığınız yoğurt ve yumurta sarısını sürün.

Dokuzuncu adım: 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Son adım: Fırından çıkardığınız pidenin üzerine bir bez örterek 10-15 dakika dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
YAYIN AKIŞI 17 HAZİRAN 2025 | Bu akşam TVde ne var Kanal D, Show TV, Star TV, TV8, TRT 1, ATV, NOW yayın akışı listesi
YAYIN AKIŞI 17 HAZİRAN 2025 | Bu akşam TV'de ne var? Kanal D, Show TV, Star TV, TV8, TRT 1, ATV, NOW yayın akışı listesi
Müge Anlı Mehmet Tural Olayı canlı yayında cinayet itirafı Kenan Yılmazdan itiraf geldi Mehmet Tural nasıl öldürüldü
Müge Anlı Mehmet Tural Olayı canlı yayında cinayet itirafı! Kenan Yılmaz'dan itiraf geldi! Mehmet Tural nasıl öldürüldü?
TOKİ 250 BİN KONUT SON DURUM 🚩 TOKİ 250 bin konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak TOKİ sosyal konut projesi şartları belli oldu mu
TOKİ 250 BİN KONUT SON DURUM 🚩 TOKİ 250 bin konut başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak? TOKİ sosyal konut projesi şartları belli oldu mu?
Matlaşan bardakları elmas gibi parlatıyor Çizik ve lekeli bardaklara son veren yöntem
Matlaşan bardakları elmas gibi parlatıyor! Çizik ve lekeli bardaklara son veren yöntem
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik