Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiRamazan sofralarının olmazsa olmazı güllaç tatlısı! Püf noktası sütünde saklı
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5GÜLLACIN LEZZET SIRRI: SÜT VE ŞEKER DENGESİ

GÜLLACIN LEZZET SIRRI: SÜT VE ŞEKER DENGESİ

Güllaç yapımında kullanılan en önemli malzeme süttür. Sütün ne çok sıcak ne de çok soğuk olması gerekir. İdeal sıcaklık, yaklaşık ılık seviyede olmalıdır. Süt fazla sıcak olursa güllaç yaprakları fazla yumuşayarak dağılabilir, soğuk olursa ise yapraklar sütü iyi çekmez ve istenen kıvam yakalanamaz. Şeker oranı ise çok önemlidir; fazla şekerli bir güllaç ağır olabilir. Doğal bir tatlandırıcı kullanmak isteyenler ise bal veya hurma özü gibi alternatiflere yönelerek daha sağlıklı bir tatlı elde edebilirler.

3/5DOĞAL AROMALARLA LEZZETİ ARTIRIN

DOĞAL AROMALARLA LEZZETİ ARTIRIN

Güllaç yapımında geleneksel olarak gül suyu kullanılır. Ancak her damak zevkine hitap etmeyen bu aroma yerine doğal vanilya, portakal kabuğu rendesi veya tarçın gibi alternatiflerle de tatlıya hoş bir koku ve lezzet kazandırılabilir. Ayrıca tatlandırıcı olarak rafine şeker yerine keçiboynuzu özü veya pekmez gibi doğal alternatifler de kullanılabilir.

4/5CEVİZ VEYA BADEM TERCİHİ

CEVİZ VEYA BADEM TERCİHİ

Güllaçta iç harç olarak genellikle ceviz kullanılır. Ancak daha hafif ve farklı bir tat arayanlar için badem veya fındık gibi kuruyemişler de güzel bir seçenek olabilir. Fındık, tatlıya daha yoğun bir lezzet katarken badem daha hafif ve yumuşak bir tat sunar. Ayrıca kuruyemişlerin tazeliğine dikkat etmek, tatlıdan alınan lezzeti artıracaktır.

5/5SUNUMDA DOĞAL DOKUNUŞLAR

SUNUMDA DOĞAL DOKUNUŞLAR

Güllaç tatlısının üzerine genellikle nar taneleri ve Antep fıstığı serpilir. Ancak mevsimine göre çilek, yaban mersini veya ince doğranmış kuru kayısı gibi meyvelerle de süsleyerek farklı sunumlar elde edebilirsiniz. Tatlının hafifliğini koruyarak doğallığını ön plana çıkarmak için katkısız meyve kuruları da güzel bir seçenek olabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR
THY KABİN MEMURU ALIMI 2025 BAŞVURU EKRANI: THY kabin memuru alımı ne zaman, şartları neler
THY KABİN MEMURU ALIMI 2025 BAŞVURU EKRANI: THY kabin memuru alımı ne zaman, şartları neler?
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuzda ne kadar olur 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuz'da ne kadar olur? 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu?
LGSde Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir
LGS'de Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir? Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir?
FETTAH FÜZESİ ÖZELLİKLERİ Fettah Hipersonik füze özellikleri nelerdir, menzili ve hızı ne kadar
FETTAH FÜZESİ ÖZELLİKLERİ! Fettah Hipersonik füze özellikleri nelerdir, menzili ve hızı ne kadar?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik