Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiRamazan sofralarınıza lezzet katacak! Kıyır kıyır kalburabastı tatlısı için hamuruna 1 kaşık ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/6MALZEMELER VE HAZIRLIK

MALZEMELER VE HAZIRLIK

Kalburabastı tatlısı için gerekli malzemeler oldukça basittir. Un, tereyağı, yoğurt, irmik, kabartma tozu ve şeker gibi temel malzemelerle bu lezzetli tatlıyı hazırlayabilirsiniz. Ancak, tatlının kıyır kıyır olmasını sağlayacak önemli bir püf noktası vardır: Hamuruna ekleyeceğiniz bir kaşık sirke!

3/61 KAŞIK SİRKE MUCİZESİ

1 KAŞIK SİRKE MUCİZESİ

Hamurun hazırlanışı oldukça kolaydır. Öncelikle, tereyağını eritip soğutun. Ardından, un, yoğurt, irmik ve kabartma tozunu geniş bir kapta karıştırın. Bu karışıma soğumuş tereyağını ekleyin ve iyice yoğurun. Hamurun kıvamını tutturmak için bir kaşık sirke ekleyin. Sirke, hamurun daha kıyır kıyır olmasını sağlayacaktır.

4/6ŞERBETİN HAZIRLANIŞI

ŞERBETİN HAZIRLANIŞI

Kalburabastı tatlısının şerbeti de oldukça önemlidir. Şerbet için su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın.

5/6TATLILARIN ŞEKİLLENDİRİLMESİ VE PİŞİRİLMESİ

TATLILARIN ŞEKİLLENDİRİLMESİ VE PİŞİRİLMESİ

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın. Hamuru kalbur veya rende üzerinde bastırarak şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.

6/6ŞERBETLEME VE SERVİS

ŞERBETLEME VE SERVİS

Fırından çıkan sıcak tatlıları, soğumuş şerbetin içine atın ve şerbeti iyice çekmelerini sağlayın. Tatlılar şerbeti çektikten sonra servis tabağına alın ve üzerini ceviz veya fındık ile süsleyin.

EN ÇOK OKUNANLAR
LİSE (LGS) 2025 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi İstanbul-Ankara-İzmir taban puanları ve başarı sıralamaları...
LİSE (LGS) 2025 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI! Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi İstanbul-Ankara-İzmir taban puanları ve başarı sıralamaları...
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI TABLOSU 2025 NETLEŞTİ SSK-BAĞKUR Temmuz emekli zammı ile yeni en düşük emekli maaşı ne kadar oldu
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI TABLOSU 2025 NETLEŞTİ! SSK-BAĞKUR Temmuz emekli zammı ile yeni en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?
ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI HABERLERİ: Asgari ücrete ara zam var mı 2025 Temmuzda asgari ücret ara zam gelecek mi
ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI HABERLERİ: Asgari ücrete ara zam var mı? 2025 Temmuz'da asgari ücret ara zam gelecek mi?
Zeynep Sönmez maçı ne zaman, saat kaçta Zeynep Sönmez Wimbledon 3. tur maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak
Zeynep Sönmez maçı ne zaman, saat kaçta? Zeynep Sönmez Wimbledon 3. tur maçı hangi kanalda canlı yayınlanacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik