Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiReçel sulu olduysa bu yöntemi deneyin! Reçelin kıvamını koyulaştırıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
5/94. BEKLETME YÖNTEMİ

4. BEKLETME YÖNTEMİ

Reçelinizi hemen tüketmeye çalışmak yerine, kavanozlara doldurup birkaç gün buzdolabında bekletmek de bir çözüm olabilir. Zamanla reçel, içindeki meyve ve şekerin etkisiyle koyulaşacaktır. Bazen sabırlı olmak, reçelin kıvamını tutturmada yeterlidir. Bu yöntem özellikle çok hafif sulu reçeller için idealdir.

6/95. ŞEKER ORANINI DÜZGÜN AYARLAYIN

5. ŞEKER ORANINI DÜZGÜN AYARLAYIN

Reçel yaparken şeker oranı, kıvamı doğrudan etkiler. Eğer reçeliniz sulu olduysa, yeterince şeker eklememiş olabilirsiniz. Reçelinize bir miktar daha şeker ekleyip tekrar kaynatarak kıvamını artırabilirsiniz. Ancak şeker miktarını aşırıya kaçırmamaya dikkat edin, fazla şeker reçelin tadını bozabilir.

7/96. KÜÇÜK PARTİLER HALİNDE KAYNATIN

6. KÜÇÜK PARTİLER HALİNDE KAYNATIN

Büyük miktarda reçel yaparken, kıvamını tutturmak zor olabilir. Reçelinizi küçük partiler halinde kaynatmak, daha dengeli bir kıvam elde etmenizi sağlar. Eğer büyük bir tencerede reçel yapıyorsanız, reçelin her bölgesi eşit derecede pişmeyebilir. Küçük porsiyonlar halinde kaynatarak reçelin sulu olma ihtimalini azaltabilirsiniz.

8/97. KIVAMI TEST EDİN

7. KIVAMI TEST EDİN

Reçelin kıvamını kontrol etmenin en basit yolu, bir tabağa birkaç damla reçel koyup buzdolabında soğutmaktır. Reçel soğuduğunda istenilen kıvama gelmişse, reçelinizi ocaktan alabilirsiniz. Ancak hala suluysa, kaynatmaya devam etmeniz gerekebilir. Bu yöntemle reçelinizin kıvamını kaynatma sırasında kolayca test edebilirsiniz.

9/98. DOĞRU TENCERE SEÇİMİ YAPIN

8. DOĞRU TENCERE SEÇİMİ YAPIN

Reçelin sulu olmasını önlemek için doğru tencere seçimi de önemlidir. Geniş yüzey alanına sahip bir tencere kullanmak, sıvının daha hızlı buharlaşmasını sağlar ve reçelin kıvamını artırır. Dar ve derin tencerelerde sıvı buharlaşmaz ve reçel sulu kalır. Reçelinizi yaparken mümkün olduğunca geniş bir tencere tercih edin.

EN ÇOK OKUNANLAR
YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2025 ÖSYM YKS TYT AYT sonuç tarihi belli mi ÖSYM YKS takvimi
YKS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2025? ÖSYM YKS TYT AYT sonuç tarihi belli mi? ÖSYM YKS takvimi
YKS SINAV YORUMLARI 2025 ✍️ YKS TYT zor muydu, kolay mıydı YKS Türkçe ve Matematik soruları nasıldı
YKS SINAV YORUMLARI 2025 ✍️ YKS TYT zor muydu, kolay mıydı? YKS Türkçe ve Matematik soruları nasıldı?
2025 YKS SINAVI BİTTİ Mİ Üniversite sınavı ilk oturumu olan TYT saat kaçta bitti, kaç dakika sürdü YKS TYT sınav içeriği...
2025 YKS SINAVI BİTTİ Mİ? Üniversite sınavı ilk oturumu olan TYT saat kaçta bitti, kaç dakika sürdü? YKS TYT sınav içeriği...
YKS SINAVI BİTTİ Mİ Temel Yeterlilik Testi (TYT) ilk oturum saat kaçta sona erdi Üniversite sınavı YKS ilk oturum kaç dakika
YKS SINAVI BİTTİ Mİ? Temel Yeterlilik Testi (TYT) ilk oturum saat kaçta sona erdi? Üniversite sınavı YKS ilk oturum kaç dakika?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik