Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiROULADEN TARİFİ: Alman usulü et Rouladen nasıl yapılır, malzemeleri neler? Adım adım Rouladen yapılışı
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3ROULADEN MALZEMELERİ

ROULADEN MALZEMELERİ

  • 4 dilim sığır eti (yaklaşık 1 cm kalınlığında, bonfile veya antrikot tercih edilir)
  • 4 dilim pastırma (isteğe bağlı)
  • 1 soğan (ince doğranmış)
  • 4 salatalık turşusu (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı et suyu veya su
  • 1 yemek kaşığı un (isteğe bağlı, sos koyulaştırmak için)
  • 1 tatlı kaşığı kekik veya defne yaprağı (isteğe bağlı)

3/3ROULADEN YAPILIŞI TARİFİ

ROULADEN YAPILIŞI TARİFİ

Sığır etlerini düz bir yüzeye yerleştirin. Etin her iki tarafına tuz ve karabiber serpin. Her bir dilimin üzerine bir tatlı kaşığı hardal sürün. İnce doğranmış soğanları, turşu salatalıkları ve pastırma dilimlerini etin üzerine yerleştirin. (Dilerseniz, bazı tariflerde mantar veya pancar da eklenebilir.)

Etleri, iç malzemelerin üzerine kapatarak rulo şeklinde sarın. Sarılan etlerin kenarlarını kürdan ya da pişirme ipi ile tutturun. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve rouladenleri her tarafı güzelce kızarana kadar orta ateşte çevirerek pişirin.

Tüm ruloları kızarttıktan sonra, tereyağını ekleyin ve kısa bir süre daha pişirin. Kızaran rouladenleri bir kenara alın. Aynı tavaya et suyu (veya su) ekleyin. Eğer isterseniz, bir çay bardağı kırmızı şarap da ekleyebilirsiniz.

Sosu bir taşım kaynattıktan sonra, kıvamı için bir yemek kaşığı un ilave edebilir ve karıştırarak sosu koyulaştırabilirsiniz. Sosu, kekik veya defne yaprağı ile tatlandırabilirsiniz.

Rouladenleri tekrar tavaya yerleştirin ve sosla birlikte kısık ateşte yaklaşık 45-60 dakika kadar pişirin. Etin yumuşaması ve sosun lezzetinin etlere geçmesi için iyice pişmesi gerekir. Rouladenleri sıcak servis edin. Yanında haşlanmış patates, pilav veya sebzelerle sunabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
Heyecan dorukta LGS sınav sonuçları için geri sayım MEB tarihi duyurdu e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak
Heyecan dorukta! LGS sınav sonuçları için geri sayım! MEB tarihi duyurdu! e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?
TV YAYIN AKIŞI 18 HAZİRAN | Bu akşam TVde ne var Kanal D, TRT 1, Show TV, Star TV, TV8, ATV, NOW yayın akışı listesi tamamı
TV YAYIN AKIŞI 18 HAZİRAN | Bu akşam TV'de ne var? Kanal D, TRT 1, Show TV, Star TV, TV8, ATV, NOW yayın akışı listesi tamamı
TCMB FAİZ KARARI HAZİRAN Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi gün saat kaçta açıklanacak
TCMB FAİZ KARARI HAZİRAN! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi gün saat kaçta açıklanacak?
AÖF Yaz okulu kayıt tarihleri takvimi 2025 AÖF Yaz okulu sınavı ne zaman, hangi ayda, ayın kaçında düzenlenecek
AÖF Yaz okulu kayıt tarihleri takvimi 2025! AÖF Yaz okulu sınavı ne zaman, hangi ayda, ayın kaçında düzenlenecek?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik