Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiSalçadaki küfü durduran teknik! Çanakkaleli köylüler sır gibi saklıyormuş
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/7Salçadaki küfü durduran teknik Çanakkaleli köylüler sır gibi saklıyormuş

Salçayı saklarken kullandığınız kabın temiz ve steril olmasına dikkat edin. Kirli veya daha önce kullanılan kaplar, salçanın hızlı bir şekilde bozulmasına yol açabilir. Cam kavanozlar genellikle en iyi tercihtir, çünkü hem hava geçirmezdir hem de salçanın tadını etkilemez.

5/7KÖY USULÜ DOMATES SALÇASI YAPIMI

KÖY USULÜ DOMATES SALÇASI YAPIMI

Köy usulü domates salçası yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Malzemeler:

Olgun domates
Tuz (yaklaşık her 1 kg domates için 30-50 gram)
İsteğe bağlı baharatlar (karabiber, pul biber, vs.)

6/7Salçadaki küfü durduran teknik Çanakkaleli köylüler sır gibi saklıyormuş

Domatesleri iyice yıkayın ve sap kısımlarını kesin. Ardından, domatesleri dörde veya altıya keserek büyük bir tencereye yerleştirin. Domatesleri orta ateşte, su salıp yumuşayana kadar pişirin. Domateslerin kabukları yumuşayıp çatlayana kadar pişmesi yeterlidir.

Pişen domatesleri bir süzgeç veya ince bir bez yardımıyla süzün. Bu işlem, domateslerin suyun ve kabuklarının ayrılmasını sağlar. Elde edilen posayı bir kenara ayırın.  Süzdüğünüz domates suyuna tuz ekleyin. Tuz miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

 

7/7Salçadaki küfü durduran teknik Çanakkaleli köylüler sır gibi saklıyormuş

Tuz eklenmiş domates püresini geniş bir tepsiye dökün ve güneşli bir alanda, gün boyunca kurumasını sağlayın. Eğer güneşli bir alan yoksa, fırında düşük sıcaklıkta (50-70°C) uzun süre kurutabilirsiniz.

Domates püresi kuruduktan sonra, ince bir tabaka halinde kuruduğundan emin olun. İsteğe bağlı olarak, kurutulmuş salçayı zeytinyağı ile hafifçe kaplayabilirsiniz.

Salçayı cam kavanozlara veya sterilize edilmiş kaplara koyarak, serin ve karanlık bir yerde saklayabilirsiniz. Hava almadığı sürece, uzun süre taze kalacaktır.

EN ÇOK OKUNANLAR
Kurban Bayramı tatili ne zaman 2025 Kurban Bayramına kaç gün kaldı, bayram tatili kaç gün olacak
Kurban Bayramı tatili ne zaman? 2025 Kurban Bayramına kaç gün kaldı, bayram tatili kaç gün olacak?
Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat yerleri ve tarihi belli oldu mu Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçları sorgulama ekranı
Sözleşmeli Öğretmenlik mülakat yerleri ve tarihi belli oldu mu? Sözleşmeli Öğretmenlik atama sonuçları sorgulama ekranı
Yarısı Bizden Kampanyası kimler başvurabilir Yarısı Bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır, ne kadar hibe veriliyor İşte şartlar
Yarısı Bizden Kampanyası kimler başvurabilir? Yarısı Bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır, ne kadar hibe veriliyor? İşte şartlar
Anneler Gününe kaç gün kaldı, bu Pazar mı kutlanacak Anneler Günü ilk ne zaman kutlandı İşte Anneler Günü hediyesi
Anneler Günü'ne kaç gün kaldı, bu Pazar mı kutlanacak? Anneler Günü ilk ne zaman kutlandı? İşte Anneler Günü hediyesi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik