Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiŞALGAM DOLMASI TARİFİ: Evde kolay ve hızlı şalgam dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3ŞALGAM DOLMASI MALZEMELERİ

ŞALGAM DOLMASI MALZEMELERİ

4 adet büyük boy şalgam
250 gr kıyma (tercihen dana veya kuzu karışımı)
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet büyük soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 çay bardağı sıcak su

3/3ŞALGAM DOLMASI TARİFİ YAPILIŞI

ŞALGAM DOLMASI TARİFİ YAPILIŞI

Şalgamları iyice yıkayın. Ardından üst kısmını kesip içlerini dikkatlice oyup çıkarın. Oyuğun biraz daha derin olması, iç harcın sığabilmesi için önemlidir. Şalgamları bir kenara alıp içlerini hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Soğanı küçük küçük doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Kıyma ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekene kadar karıştırarak pişirin. Ardından yıkanmış pilavlık bulguru, domates salçasını, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyin. Karıştırın ve 1 çay bardağı sıcak suyu da ilave ederek 5-10 dakika kadar pişirin. Karışım koyulaşınca, ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Şalgamların içine soğuyan iç harcı dikkatlice doldurun. Şalgamlar çok fazla dolmazsa, harcı biraz bastırarak doldurabilirsiniz.

Doldurduğunuz şalgamları bir tencereye yerleştirin ve üzerine bir miktar zeytinyağı gezdirin. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte 40-45 dakika kadar pişirin. Şalgamlar yumuşayınca dolmalarınız hazır demektir.

Şalgam dolmalarını sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya ayran ile de servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

EN ÇOK OKUNANLAR
Deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde deprem oldu 10 HAZİRAN 2025 Kandilli Rasathanesi/AFAD bugünkü son depremler listesi
Deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? 10 HAZİRAN 2025 Kandilli Rasathanesi/AFAD bugünkü son depremler listesi
ASGARİ ÜCRETE Temmuzda ara zam gelecek mi Asgari ücret net/brüt ne kadar 2025 Temmuz Asgari ücret zammı son durum
ASGARİ ÜCRETE Temmuz'da ara zam gelecek mi? Asgari ücret net/brüt ne kadar? 2025 Temmuz Asgari ücret zammı son durum
MEMUR ZAMMI YÜZDESİ BELLİ Mİ 5 Aylık enflasyon farkı kaç çıktı 6 Aylık tahmini enflasyonla memur maaşı zam oranı ne kadar olur
MEMUR ZAMMI YÜZDESİ BELLİ Mİ? 5 Aylık enflasyon farkı kaç çıktı? 6 Aylık tahmini enflasyonla memur maaşı zam oranı ne kadar olur?
SSK, BAĞ-KUR 2025 TEMMUZ EMEKLİ MAAŞ ZAMMI | Temmuz 2025 emekli maaş zammı enflasyon farkı yüzde kaç oldu İşte 5 aylık kesinleşen emekli maaş zam oranı...
SSK, BAĞ-KUR 2025 TEMMUZ EMEKLİ MAAŞ ZAMMI | Temmuz 2025 emekli maaş zammı enflasyon farkı yüzde kaç oldu? İşte 5 aylık kesinleşen emekli maaş zam oranı...
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik