Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiŞap gibi zeytinin tuzunu alan yöntem! Zeytin pamuk gibi oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/6SİRKE VE SU KARIŞIMI İLE TUZSUZ ZEYTİN

SİRKE VE SU KARIŞIMI İLE TUZSUZ ZEYTİN

Sirke, doğal asidik yapısı sayesinde zeytindeki fazla tuzu çekmeye yardımcı olur. Bunun için bir kaba su doldurup içine bir miktar elma veya üzüm sirkesi ekleyerek zeytinleri içinde bekletmek yeterlidir. Yaklaşık 6-8 saat bu karışımda bekleyen zeytinler, fazla tuzunu salarak daha dengeli bir tada kavuşur. Üstelik sirke, zeytinlerin aromasını güçlendirerek daha doğal bir tat kazanmasını sağlar.

3/6KÜP ŞEKER YÖNTEMİYLE TUZ DENGESİ

KÜP ŞEKER YÖNTEMİYLE TUZ DENGESİ

Tuz oranını dengelemenin en pratik yollarından biri de küp şeker kullanmaktır. Kavanozdaki fazla tuzu almak için içerisine birkaç adet küp şeker atabilir ve zeytinleri bu şekilde birkaç saat bekletebilirsiniz. Küp şeker, tuzu çekerek zeytinlerin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Ancak fazla bekletmemek önemli, aksi halde zeytinin tadı değişebilir.

4/6KAYNATILMIŞ SUYLA HIZLI ÇÖZÜM

KAYNATILMIŞ SUYLA HIZLI ÇÖZÜM

Eğer kısa sürede tuzdan arındırılmış zeytin elde etmek istiyorsanız, kaynamış su yöntemi oldukça etkili bir çözüm sunar. Zeytinleri derin bir kaba alıp üzerine sıcak su ekleyin ve 10-15 dakika bekletin. Daha sonra suyunu süzüp duruladıktan sonra zeytinlerin tuzunun büyük oranda azaldığını göreceksiniz. Bu yöntem özellikle aşırı tuzlu zeytinler için oldukça işe yarar.

5/6SÜT İLE YUMUŞAK ZEYTİN DENEYİMİ

SÜT İLE YUMUŞAK ZEYTİN DENEYİMİ

Zeytinlerin sert ve fazla tuzlu olması, bazen tüketim keyfini kaçırabilir. Bunun önüne geçmek için süt kullanabilirsiniz. Bir kaba süt koyup içine zeytinleri ekleyerek 1-2 saat bekletmek, fazla tuzun emilmesini ve zeytinlerin daha yumuşak olmasını sağlar. Süt, doğal bir yumuşatıcı görevi görerek zeytinin daha kremamsı ve hafif bir doku kazanmasına yardımcı olur.

6/6PATATES İLE DOĞAL TUZ GİDERME

PATATES İLE DOĞAL TUZ GİDERME

Patates, tuzu emme özelliğiyle bilinen doğal bir sebzedir. Zeytinleri bir kaseye alıp içerisine birkaç dilim çiğ patates koyarak 3-4 saat bekletebilirsiniz. Patates, fazla tuzu çekecek ve zeytinlerin daha hafif bir tada kavuşmasını sağlayacaktır. Özellikle tuzu fazla kaçan zeytinleri kurtarmak için bu yöntem oldukça işe yarar.

EN ÇOK OKUNANLAR
Süper Lig fikstür çekimi ne zaman 2025 - 2026 Trendyol Süper Lig yeni sezonu ne zaman başlayacak
Süper Lig fikstür çekimi ne zaman? 2025 - 2026 Trendyol Süper Lig yeni sezonu ne zaman başlayacak?
Düdüklüyü kullanırken gözden kaça hata Patlamasına neden oluyor
Düdüklüyü kullanırken gözden kaça hata! Patlamasına neden oluyor
LGS sınav sonuçları için geri sayım MEB tarihi duyurdu e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak
LGS sınav sonuçları için geri sayım! MEB tarihi duyurdu! e-Okul LGS sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?
Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı ne zaman GİB sözleşmeli personel alımı sınavı ne zaman
Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı ne zaman? GİB sözleşmeli personel alımı sınavı ne zaman?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik