Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiŞekerlenen reçeli böyle kurtarın! 1-2 damlası şekerlenme problemini bitiriyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5REÇELİ ISITMA YÖNTEMİ

REÇELİ ISITMA YÖNTEMİ

Reçelinizi kurtarmanın en basit yollarından biri, onu ısıtmaktır. Reçeli bir tencereye alın ve kavanozun tamamını boşaltarak reçelin tencerede serbestçe hareket etmesini sağlayın. Tencereye çok az miktarda su ekleyin. Her bir bardak reçel için bir çorba kaşığı su yeterli olacaktır. Tencereyi orta ateşe koyun ve reçeli sürekli karıştırarak ısıtın. Reçel tamamen eridikten ve pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra, tencereyi ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan reçeli yeniden temiz bir kavanoza aktarın.

3/5LİMON SUYU YÖNTEMİ

LİMON SUYU YÖNTEMİ

Limon suyu, şeker kristallerinin çözülmesine yardımcı olan doğal bir asittir. Reçeli bir tencereye alın ve her bir bardak reçel için bir çorba kaşığı limon suyu ekleyin. Reçeli orta ateşte, sürekli karıştırarak ısıtın. Şeker kristalleri tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Reçel eridikten sonra, tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan reçeli temiz bir kavanoza aktarın.

4/5ELMA SİRKESİ YÖNTEMİ

ELMA SİRKESİ YÖNTEMİ

Elma sirkesi de şeker kristallerinin çözülmesine yardımcı olur. Reçeli bir tencereye alın ve her bir bardak reçel için bir çay kaşığı elma sirkesi ekleyin. Reçeli orta ateşte, sürekli karıştırarak ısıtın. Şeker kristalleri tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Reçel eridikten sonra, tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan reçeli temiz bir kavanoza aktarın.

5/5ŞEKERLENMEYİ ÖNLEYEN YÖNTEMLER

ŞEKERLENMEYİ ÖNLEYEN YÖNTEMLER

Reçelinizin tekrar şekerlenmesini önlemek için şu ipuçlarını göz önünde bulundurabilirsiniz. Çok fazla şeker kullanmak, reçelin şekerlenmesine neden olabilir. Reçel yaparken doğru şeker oranını kullanmaya özen gösterin. Limon suyu, şekerin kristalleşmesini önlemeye yardımcı olabilir. Sıcak ve nemli ortamlar, şekerlenmeyi hızlandırabilir. Reçeli serin ve kuru bir yerde saklayın.

EN ÇOK OKUNANLAR
Sınav sistemi > AUZEF bütünleme sınavı (Telafi) ne zaman, sınav merkezi nasıl seçilir 2025 İstanbul Üniversitesi AUZEF bütünleme sınavı tarihleri ne zaman, sınav yerleri belli oldu mu
Sınav sistemi > AUZEF bütünleme sınavı (Telafi) ne zaman, sınav merkezi nasıl seçilir? 2025 İstanbul Üniversitesi AUZEF bütünleme sınavı tarihleri ne zaman, sınav yerleri belli oldu mu?
Faiz Haberleri 📌 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak 2025 Haziran Merkez Bankası toplantısı hangi gün yapılacak İşte TCMB takvimi
Faiz Haberleri 📌 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2025 Haziran Merkez Bankası toplantısı hangi gün yapılacak? İşte TCMB takvimi
MSÜ TERCİH SONUÇLARI | MSÜ sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak MSB PERTEM MSÜ sonuç sorgulama ekranı açıldı mı
MSÜ TERCİH SONUÇLARI | MSÜ sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? MSB PERTEM MSÜ sonuç sorgulama ekranı açıldı mı?
Nohutu kabuklanmadan haşlama yöntemi Pamuk gibi oluyor, asla kabuklanmıyor
Nohutu kabuklanmadan haşlama yöntemi! Pamuk gibi oluyor, asla kabuklanmıyor
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik