Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiSinkonta mezesi tarifi nedir? Ege mezesi Sinkonta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3Yapılışı:

Yapılışı:

Balkabaklarını Hazırlama: Balkabağını soyup çekirdeklerini çıkarın. Küp şeklinde doğrayın.

Soğan ve Sarımsak: Soğanları ince ince doğrayın, sarımsakları ise ince dilimler halinde kesin.

Soğan ve Sarımsak Kavurma: Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve kısa bir süre daha kavurun.

3/3Sinkonta mezesi tarifi nedir Ege mezesi Sinkonta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir

Un Ekleme: Tavaya unu ekleyin ve karıştırarak kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

Salça ve Baharatlar: Salça kullanacaksanız bu aşamada ekleyin ve karıştırın. Ardından tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kekik ekleyin. Karıştırın.

Balkabağı ve Şeker: Balkabağını ve toz şekeri ekleyin. Karıştırarak kabakların sosla iyice harmanlanmasını sağlayın.

Su Ekleme: Su ekleyin ve karıştırın. Tavanın kapağını kapatın ve kısık ateşte balkabakları yumuşayana kadar pişirin. Arada bir karıştırarak kontrol edin.

Servis: Pişen sinkontayı ocaktan alın. Oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. İsteğe bağlı olarak üzerine ince doğranmış maydanoz veya dereotu serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Sinkonta, genellikle soğuk veya oda sıcaklığında servis edilir ve zeytinyağlı bir yemek olarak bilinir. Balkabağının tatlılığı ve baharatların uyumu ile oldukça lezzetli bir yemektir. Afiyet olsun

EN ÇOK OKUNANLAR
BUGÜNKÜ SON DEPREMLER SON DAKİKA 3 TEMMUZ: Az önce deprem mi oldu AFAD/Kandilli son depremler listesi Deprem nerede, kaç şiddetinde, saat kaçta oldu
BUGÜNKÜ SON DEPREMLER SON DAKİKA 3 TEMMUZ: Az önce deprem mi oldu? AFAD/Kandilli son depremler listesi! Deprem nerede, kaç şiddetinde, saat kaçta oldu?
HAZİRAN AYI ENFLASYON ORANI: TÜİK 2025 Haziran ayı enflasyonu ne oldu İşte son dakika enflasyon rakamları
HAZİRAN AYI ENFLASYON ORANI: TÜİK 2025 Haziran ayı enflasyonu ne oldu? İşte son dakika enflasyon rakamları
2025 Temmuz kira artış oranı ne oldu Kira zammı haberleri: Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama nasıl yapılır
2025 Temmuz kira artış oranı ne oldu? Kira zammı haberleri: Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama nasıl yapılır?
2025 Asgari Ücrete Ara Zam: Asgari ücret ne kadar, asgari ücrete ara zam gelecek mi Asgari ücret Temmuz ara zammı beklentisi
2025 Asgari Ücrete Ara Zam: Asgari ücret ne kadar, asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret Temmuz ara zammı beklentisi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik