Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiSu katılmış süt nasıl anlaşılır? Hileli sütü evde bu yollarla tespit edebilirsiniz
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/7KAYNATMA TESTİ: SÜTÜN SAFLIĞINI ISI İLE ÖLÇÜN

KAYNATMA TESTİ: SÜTÜN SAFLIĞINI ISI İLE ÖLÇÜN

Sütün saflığını anlamak için bir diğer yöntem de kaynatmaktır. Saf süt kaynadığında yüzeyinde kalın bir kaymak tabakası oluşur. Eğer kaynamış sütün yüzeyinde ince veya hiç kaymak oluşmuyorsa, süte su katılmış olabilir. Ayrıca, kaynatma sırasında sütün kıvamına dikkat ederek de saflığını gözlemleyebilirsiniz.

5/7TAT TESTİ: SÜTÜN DOĞAL LEZZETİNİ ANLAYIN

TAT TESTİ: SÜTÜN DOĞAL LEZZETİNİ ANLAYIN

Saf süt, zengin ve yoğun bir tada sahiptir. Eğer süt içtiğinizde hafif bir sululuk veya lezzet eksikliği hissediyorsanız, bu durum süte su katıldığının bir göstergesi olabilir. Tadına bakarken özellikle doğal sütlerdeki karakteristik tat farklılıklarını göz önünde bulundurmanız faydalı olacaktır.

6/7PARMAK TESTİ: BASİT AMA ETKİLİ BİR YÖNTEM

PARMAK TESTİ: BASİT AMA ETKİLİ BİR YÖNTEM

Parmağınızı sütün içine batırın ve çıkardıktan sonra üzerinde kalan süt miktarını kontrol edin. Saf süt, parmağınızda kalın ve kaygan bir tabaka bırakır. Su katılmış süt ise parmağınızdan hızla akar ve belirgin bir kalıntı bırakmaz. Bu yöntem, özellikle kıvamı kontrol etmek için pratik bir çözümdür.

7/7KABONAT TESTİ: SÜTÜN ASİTLİĞİNİ ÖLÇÜN

KABONAT TESTİ: SÜTÜN ASİTLİĞİNİ ÖLÇÜN

Bir çay kaşığı karbonatı sütün içine ekleyin. Eğer süt köpürüyorsa, içerdiği doğal asit oranı dengelidir ve büyük ihtimalle saf bir süttür. Ancak az miktarda köpürme veya hiç tepki vermeme durumu, süte su veya başka maddelerin karıştırılmış olabileceğini gösterebilir.

EN ÇOK OKUNANLAR
Real Madrid - Borussia Dortmund maçı kaç kaç bitti Real Madrid - Borussia Dortmund maç sonucu
Real Madrid - Borussia Dortmund maçı kaç kaç bitti? Real Madrid - Borussia Dortmund maç sonucu
SON DAKİKA SON DEPREMLER || 6 Temmuz 2025 bugünkü AFAD/Kandilli son depremler listesi ile az önce İstanbulda deprem mi oldu, en son nerede deprem oldu
SON DAKİKA SON DEPREMLER || 6 Temmuz 2025 bugünkü AFAD/Kandilli son depremler listesi ile az önce İstanbul'da deprem mi oldu, en son nerede deprem oldu?
KPSS başvuruları bitti mi, ne zaman son 2025 KPSS Lisans sınav tarihleri ne zaman
KPSS başvuruları bitti mi, ne zaman son? 2025 KPSS Lisans sınav tarihleri ne zaman?
Çekiliş no: 80 🎉 Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı 5 Temmuz Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı
Çekiliş no: 80 🎉 Çılgın Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! 5 Temmuz Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik