Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiSulanmayan yoğurt için mayasına 6-7 adet ekleyin! Yoğurt taş gibi oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/7YOĞURT NEDEN SULANIR

YOĞURT NEDEN SULANIR?

Yoğurdun sulanmasının birkaç temel sebebi vardır. Mayalanma sırasında sütün yeterince yoğun olmaması, uygun sıcaklıkta mayalanmaması ya da kullanılan mayanın zayıf olması gibi faktörler, yoğurdun sulanmasına yol açabilir. Ayrıca uzun süre buzdolabında bekleyen yoğurdun üst kısmında da su birikmesi sıkça görülen bir durumdur. Ancak basit bir ekleme ile bu sorunun önüne geçmek mümkün.

3/7YOĞURDUN SULANMASINI ÖNLEYEN DOĞAL YÖNTEM

YOĞURDUN SULANMASINI ÖNLEYEN DOĞAL YÖNTEM

Yoğurdun daha sert ve kıvamlı olması için maya aşamasında birkaç küçük dokunuş yapabilirsiniz. En etkili yöntemlerden biri ise mayanın içine 6-7 adet nohut eklemek. Nohut, mayalanma sürecinde yoğurdun daha yoğun ve kıvamlı olmasını sağlar. Ayrıca yoğurdun daha uzun süre dayanmasına da yardımcı olur.

4/7NOHUTLU YOĞURT MAYALAMA YÖNTEMİ

NOHUTLU YOĞURT MAYALAMA YÖNTEMİ

İstediğiniz miktarda sütü kaynatın ve ardından yaklaşık 42-45 dereceye kadar ılımasını bekleyin. (Parmağınızı süte batırdığınızda hafif sıcak olmalı, ancak yakmamalıdır.) 1-2 yemek kaşığı yoğurdu küçük bir kapta sütle karıştırarak inceltin. Mayayı süte ekledikten sonra, yoğurt kabının içine 6-7 adet nohut koyun. 

5/7Sulanmayan yoğurt için mayasına 6-7 adet ekleyin Yoğurt taş gibi oluyor

Kabın üzerini örtüp, sıcak ve sabit bir ortamda yaklaşık 6-8 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanma tamamlandıktan sonra yoğurdu buzdolabına kaldırarak en az 4-5 saat dinlendirin. Bu yöntemle yapılan yoğurt, hem kıvam açısından oldukça sert olur hem de sulanma problemi yaşamazsınız.

6/7NOHUT MAYASININ FAYDALARI

NOHUT MAYASININ FAYDALARI

Nohut, doğal fermantasyon sürecini destekleyerek yoğurdun daha sağlıklı bir şekilde mayalanmasına yardımcı olur. Ayrıca, katkı maddesi kullanılmadan yapılan bu yöntem, geleneksel ve sağlıklı bir yoğurt tüketimi sağlar. Nohut, aynı zamanda probiyotik açısından da faydalıdır ve bağırsak sağlığını destekler.

7/7SULANMAYAN YOĞURT İÇİN EKSTRA İPUÇLARI

SULANMAYAN YOĞURT İÇİN EKSTRA İPUÇLARI

Daha yoğun bir yoğurt için tam yağlı süt tercih edebilirsiniz. Yoğurdu cam veya toprak kaplarda mayalamak, daha iyi kıvam almasını sağlar. Mayalandıktan sonra yoğurdu çok fazla karıştırmak sulanmasına neden olabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR
15 HAZİRAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ 15 Haziran İstanbulda otobüs, metro, metrobüs bedava mı İBBden açıklama geldi
15 HAZİRAN TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 15 Haziran İstanbul'da otobüs, metro, metrobüs bedava mı? İBB'den açıklama geldi
Googledan Babalar Gününe özel doodle Babalar Günü tarihçesi...
Google'dan Babalar Gününe özel doodle! Babalar Günü tarihçesi...
2025 LGS SORU VE CEVAPLARI | Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2025 sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ne zaman yayımlanacak
2025 LGS SORU VE CEVAPLARI | Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 2025 sınav soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ne zaman yayımlanacak?
AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU AFAD/Kandilli Rasathanesi 15 Haziran son depremler listesi En son nerede kaç şiddetinde deprem oldu
AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? AFAD/Kandilli Rasathanesi 15 Haziran son depremler listesi! En son nerede kaç şiddetinde deprem oldu?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik