Ada konseyinde Acun Ilıcalı, Zeynep'in sağlık durumu ve yarışmadaki geleceği hakkında konuştu; ''Yapılan kontrollerde, açıkcası biz bu konuda toleranslıyız ve vakit olarak yarışmacımızın mağdur olmaması için her türlü toleransı gösterebiliriz. Ancak Zeynep'ten gelen bir haber hepimizi çok üzdü. O da şu, Zeynep'in ameliyat olması gerekiyor.''
Survivor Zeynep'in babası Hamdi Alkan ile de görüştüklerini, durumdan haberdar olduğu ve yaşananlara üzüldüğünü dile getiren Ilıcalı, ''Ameliyat elinden olduğu için şunu sorduk, 'Ameliyat olsun ve geri gelsin!' Ancak gelen raporlar şu anda bu ameliyat sürecinin tahminimizin çok daha üzerinde olacağı. Bu da şu demek, kendisine çok geçmiş olsun diyoruz. Zeynep'in Survivor hayatı sona erdi. '' dedi.
Zeynep Alkan, adaya arkadaşları ile vedalaşmaya geldi. Survivor serüveninin bu şekilde bitmesini istemediğini belirten Alkan, 'Çok özleyeceğim, Survivor'ı. İnşallah bir gün tekrar geri dönerim.'' dedi.