Her bölümde farklı lezzetlerle izleyenleri ekrana kilitleyen MasterChef Türkiye'de Mısır mutfağından çeşit çeşit yemekler yapılacak. Taameya da yapılacaklar arasında. Peki Taameya nasıl yapılır? İşte Taameya tarifi ve malzemeleri 1. Baklaları süzün ve soğuk suyla iyice durulayın. 2. Susam dışındaki tüm malzemeleri mutfak robotunun kasesine koyun ve pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın. Bir parça alın ve bir top oluşturmaya çalışın. Eğer parçalanırsa tekrar karıştırın. 3. Küçük toplar yapıp yassılaştırın ve susamda yuvarlayın. Tameya'yı sıcak yağda her iki tarafta birkaç dakika kızartın. 4. Tahin sosla sıcak olarak servis yapın. Veya bir aich baladi'ye sıkıştırılmış. 200 gr geceden suda bekletilmiş bakla • 1 kırmızı soğan, kabaca doğranmış • 15 gr maydanoz • 15 gr kişniş • 15 gr aneth • 4 diş sarımsak • Tuz ve biber • 1 çay kaşığı kimyon tozu • 2 çay kaşığı toz kişniş • Susam taneleri • Kızartma yağı