Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTam kıvamında biber salçası böyle yapılmalıymış! Ne kuruyor ne de küfleniyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/8SUYUNU İYİCE SÜZÜN

SUYUNU İYİCE SÜZÜN

Biberleri büyük bir tencereye alın ve orta ateşte suyunu salana kadar pişirin. Biberler yumuşayıp suyunu saldıktan sonra bir süzgeç veya bez yardımıyla suyunu iyice süzün. Bu işlem, salçanın fazla sulu olmamasını sağlar ve küflenme riskini azaltır.

5/8KISIK ATEŞTE SÜREKLİ KARIŞTIRIN

KISIK ATEŞTE SÜREKLİ KARIŞTIRIN

Salçanın ideal kıvamını tutturmak için pişirme süresini iyi ayarlamak gerekir. Püre haline gelen biberleri tekrar tencereye alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamada sabırlı olmak önemlidir; acele etmek salçanın kıvamını olumsuz etkileyebilir.

6/8TUZ ORANI ÖNEMLİ

TUZ ORANI ÖNEMLİ

Tuz, biber salçasının hem lezzetini artırır hem de uzun süre dayanmasını sağlar. Ancak, tuz oranını doğru ayarlamak çok önemlidir. Her 1 kilogram biber için yaklaşık 1 yemek kaşığı tuz kullanabilirsiniz. Tuzun eşit şekilde dağılması için salçayı iyice karıştırın.

7/83-5 GÜN BOYUNCA KURUTUN

3-5 GÜN BOYUNCA KURUTUN

Biber salçasının kurutulması, hem lezzetini hem de kıvamını mükemmel hale getirir. Salçayı temiz bir tepsiye yayın ve üzerini ince bir tülbentle örtün. Güneşli ve rüzgarlı bir ortamda 3-5 gün boyunca kurutun. Güneş, salçanın rengini ve lezzetini derinleştirir, ancak doğrudan güneş ışığında fazla bırakmamaya özen gösterin, aksi takdirde salçanın rengi koyulaşabilir.

8/8ÜSTÜNE ZEYTİNYAĞI EKLEYİN

ÜSTÜNE ZEYTİNYAĞI EKLEYİN

Salçanızı kavanozlara doldururken, üst kısmına bir miktar zeytinyağı ekleyin. Bu, salçanın hava almasını engeller ve küflenme riskini ortadan kaldırır. Kavanozları serin ve karanlık bir yerde saklayarak salçanızı aylarca tazeliğini koruyarak kullanabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
Türkiye Dominik Cumhuriyeti voleybol maçı saat kaçta, hangi kanalda Filenin Sultanları 2. hafta İstanbul maçları ne zaman Filenin Sultanları maç takvimi
Türkiye Dominik Cumhuriyeti voleybol maçı saat kaçta, hangi kanalda? Filenin Sultanları 2. hafta İstanbul maçları ne zaman? Filenin Sultanları maç takvimi
ZAM HABERLERİ 📍 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM olacak mı Temmuzda asgari ücret zammı yapılacak mı
ZAM HABERLERİ 📍 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM olacak mı? Temmuz'da asgari ücret zammı yapılacak mı?
20 HAZİRAN CUMA BİM AKTÜEL İNDİRİMLERİ BİM 20 Haziran Cuma aktüel kataloğunda neler var Çeyiz Paketi, Turbo Cam Ankastre Set, Toz Torbasız Süpürge, Robot Süpürge...
20 HAZİRAN CUMA BİM AKTÜEL İNDİRİMLERİ! BİM 20 Haziran Cuma aktüel kataloğunda neler var? Çeyiz Paketi, Turbo Cam Ankastre Set, Toz Torbasız Süpürge, Robot Süpürge...
SINAV HABERLERİ 📚 YKS çıkmış sorular 2025 YKS ne zaman, saat kaçta, sınav süresi ne kadar YKS sınav giriş belgesi nasıl, ne zamana kadar alınır İşte TYT, AYT, YDT sınav saatleri, tarihleri
SINAV HABERLERİ 📚 YKS çıkmış sorular! 2025 YKS ne zaman, saat kaçta, sınav süresi ne kadar? YKS sınav giriş belgesi nasıl, ne zamana kadar alınır? İşte TYT, AYT, YDT sınav saatleri, tarihleri!
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik