Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTam kıvamında irmik helvasının olmazsa olmazı! Yılların helvacısı sırrını verdi
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
5/74. ŞERBETİN DOĞRU AYARLANMASI

4. ŞERBETİN DOĞRU AYARLANMASI

İrmik helvasının tam kıvamında olması için şerbetin doğru ayarlanması büyük önem taşır. Helvayı yaparken, 1 bardak irmik için 1 bardak süt ve 1 bardak su karışımı kullanmak en yaygın yöntemdir. Şeker miktarını ise tatlılık derecesine göre ayarlayabilirsiniz. Şerbeti irmiğe eklerken, karışımın kaynar olması gerekir; aksi halde irmik şerbeti yeterince çekmez ve helva kıvamını bulmaz.

6/75. SÜT İLE LEZZETİ ZENGİNLEŞTİRİN

5. SÜT İLE LEZZETİ ZENGİNLEŞTİRİN

İrmik helvasına süt eklemek, tatlıya yumuşak bir kıvam ve zengin bir lezzet katar. İrmik helvasının daha hafif ve kremsi bir yapıya sahip olmasını istiyorsanız, su yerine süt kullanabilirsiniz. Süt, irmiğin daha yumuşak olmasını sağlarken, helvanın rengini de daha açık tutar. Usta helvacılar, irmik helvasının tam kıvamını bulması ve lezzetinin oturması için sütün olmazsa olmaz olduğunu vurgular.

7/76. PİŞİRME TEKNİĞİ: YAVAŞ VE KONTROLLÜ

6. PİŞİRME TEKNİĞİ: YAVAŞ VE KONTROLLÜ

İrmik helvasının tam kıvamında olması için, pişirme işleminin yavaş ve kontrollü yapılması çok önemlidir. İrmiği kavururken sabırlı olmalı ve şerbeti eklerken karıştırmaya devam etmelisiniz. Yavaş pişirme, irmiğin şerbeti tam olarak çekmesini ve helvanın kıvamını bulmasını sağlar. Pişirme esnasında ocağı çok açmak, irmiğin topaklanmasına ve yanmasına neden olabilir.

EN ÇOK OKUNANLAR
TOKİ 49 BİN 56 KONUT KURA ÇEKİLİŞİ | Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman TOKİ kura çekilişi saat kaçta
TOKİ 49 BİN 56 KONUT KURA ÇEKİLİŞİ | Malatya, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman TOKİ kura çekilişi saat kaçta?
TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA 2025 | Takdir ve teşekkür belgesi kaç puanla alınır 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf takdir ve teşekkür puanı hesaplama
TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA 2025 | Takdir ve teşekkür belgesi kaç puanla alınır? 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf takdir ve teşekkür puanı hesaplama
KARNELER NE ZAMAN ALINACAK 20 Haziran 2025 2. dönem ilkokul, ortaokul ve lisede karneler saat kaçta verilecek
KARNELER NE ZAMAN ALINACAK? 20 Haziran 2025 2. dönem ilkokul, ortaokul ve lisede karneler saat kaçta verilecek?
FAİZ KARARI | Merkez Bankası Faiz Kararı: TCMB Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak İşte faiz beklentisi
FAİZ KARARI | Merkez Bankası Faiz Kararı: TCMB Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte faiz beklentisi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik