Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTane tane dökülen irmik helvasının püf noktası! Topaklanmaması için 1-2 damla sıkın
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5İRMİK HELVASI NEDEN TOPAKLANIR

İRMİK HELVASI NEDEN TOPAKLANIR?

İrmik helvası yaparken sıkça karşılaşılan sorunlardan biri, irmiklerin birbirine yapışması ve hamur kıvamına gelmesi. Bunun başlıca sebepleri arasında irmiğin yeterince kavrulmaması, şerbetin doğru zamanda eklenmemesi ve karıştırma tekniğinin yanlış olması yer alır. Ayrıca, yağ oranı dengelenmezse helva istenilen kıvamı yakalayamaz.

3/5TANE TANE İRMİK HELVASI İÇİN BU YÖNTEMİ DENEYİN

TANE TANE İRMİK HELVASI İÇİN BU YÖNTEMİ DENEYİN!

İrmik helvasının topaklanmadan tane tane olması için mutfakta uygulayabileceğiniz pratik bir yöntem var: 1-2 damla limon suyu eklemek! Limon suyu, irmiklerin birbirine yapışmasını önleyerek tane tane bir doku elde etmenizi sağlar. Aynı zamanda şerbetin daha iyi emilmesine yardımcı olur ve helvanın parlak bir görünüm kazanmasını sağlar.

4/5ŞERBETİN DOĞRU KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ

ŞERBETİN DOĞRU KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ

Helvanın tane tane olması için dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise şerbetin kıvamı ve sıcaklığıdır. Şerbeti kaynar halde değil, ılık olarak eklemek irmiğin ani şok yaşamasını engeller ve daha dengeli bir kıvam sağlar. Ayrıca, şerbeti ekledikten sonra kısık ateşte karıştırarak yavaş yavaş çektirmek gerekir.

5/5KAVURMA TEKNİĞİ İLE LEZZETİ ARTIRIN

KAVURMA TEKNİĞİ İLE LEZZETİ ARTIRIN

İrmik helvasının lezzetini artıran en önemli adımlardan biri de kavurma sürecidir. İrmiğin renginin altın sarısına dönene kadar kısık ateşte sabırla kavrulması gerekir. Kısa sürede kavurmaya çalışmak, irmiğin iç kısmının yeterince pişmemesine ve helvanın hamur gibi olmasına yol açabilir. Ayrıca, tereyağı ile kavurma işlemi yaparken yağı yakmamaya dikkat edilmelidir.

EN ÇOK OKUNANLAR
ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI SON DAKİKA: Asgari ücrete ara zam var mı 2025 Temmuzda asgari ücret ara zam gelecek mi
ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI SON DAKİKA: Asgari ücrete ara zam var mı? 2025 Temmuz'da asgari ücret ara zam gelecek mi?
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI TABLOSU 2025 SON DAKİKA: SSK-BAĞKUR Temmuz emekli zammı ile yeni en düşük emekli maaşı ne kadar oldu
EMEKLİ MAAŞ ZAMMI TABLOSU 2025 SON DAKİKA: SSK-BAĞKUR Temmuz emekli zammı ile yeni en düşük emekli maaşı ne kadar oldu?
Hollanda-Türkiye 2025 FIVB Milletler Ligi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda Filenin Sultanları maç takvimi programı belli oldu
Hollanda-Türkiye 2025 FIVB Milletler Ligi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Filenin Sultanları maç takvimi programı belli oldu!
Tarım Kredi Market katalog fırsatları: 22 üründe indirim 5-6 Temmuz 2025 Tarım Kredi Kooperatifi Market aktüel ürünler indirimleri fiyatları
Tarım Kredi Market katalog fırsatları: 22 üründe indirim! 5-6 Temmuz 2025 Tarım Kredi Kooperatifi Market aktüel ürünler indirimleri fiyatları
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik