Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTane tane pirinç pilavı için altın oran! Birkaç damla tencereye eklemek yetiyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
5/9YAĞ MİKTARINA DİKKAT EDİN

YAĞ MİKTARINA DİKKAT EDİN

Pilav yaparken kullanacağınız tencere de sonucun mükemmel olmasında önemli bir faktördür. Geniş tabanlı ve kalın tabanlı tencereler, ısıyı eşit dağıtır ve pilavın eşit şekilde pişmesini sağlar. Aynı zamanda, pilavın tane tane olması için doğru miktarda yağ kullanmak gerekir.

6/9Tane tane pirinç pilavı için altın oran Birkaç damla tencereye eklemek yetiyor

Zeytinyağı veya tereyağı kullanarak pilavın hem lezzetini artırabilir hem de pirinçlerin daha kolay ayrışmasını sağlayabilirsiniz. Bir su bardağı pirinç için bir yemek kaşığı yağ idealdir.

7/9KAVURMA AŞAMASINA DİKKAT EDİN

KAVURMA AŞAMASINA DİKKAT EDİN

Pirinci suya eklemeden önce tereyağı veya zeytinyağı ile hafifçe kavurmak, pilavın tane tane olmasını sağlayan bir diğer önemli adımdır. Kavurma işlemi sırasında pirinç tanelerinin üzerindeki nişasta tabakası hafifçe kavrulur, bu da pişirme sırasında tanelerin yapışmasını engeller. Pirinçleri kavururken dikkatli olun; pirinçleri hafifçe şeffaflaşana kadar kavurmak yeterlidir, fazla kavurmak pirincin kırılmasına neden olabilir.

8/9Tane tane pirinç pilavı için altın oran Birkaç damla tencereye eklemek yetiyor

Pilav piştikten sonra, pilavı hemen karıştırmamak ve tencerenin kapağını açmadan bir süre dinlendirmek de son derece önemlidir. Pilavın dinlenmesi, buharın tüm pirinç tanelerine eşit şekilde dağılmasını sağlar ve pilavın tane tane olmasını pekiştirir.

9/9Tane tane pirinç pilavı için altın oran Birkaç damla tencereye eklemek yetiyor

Pilavı pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alıp üzerine temiz bir bez kapatarak, 10-15 dakika boyunca demlenmeye bırakın. Bu basit adım, pilavınızın kusursuz bir dokuya kavuşmasını sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
Yarısı Bizden Kampanyası şartları ve detayları | Yarısı Bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır, ne kadar hibe veriliyor
Yarısı Bizden Kampanyası şartları ve detayları | Yarısı Bizden kampanyası başvuru nasıl yapılır, ne kadar hibe veriliyor?
TV KANAL YAYIN AKIŞI 8 MAYIS TRT 1, Kanal D, Star TV, Show TV, ATV, TV8, NOW TV kanal yayın akışı listesi Bu akşam TVde hangi programlar var
TV KANAL YAYIN AKIŞI 8 MAYIS! TRT 1, Kanal D, Star TV, Show TV, ATV, TV8, NOW TV kanal yayın akışı listesi! Bu akşam TV'de hangi programlar var?
AGS BAŞVURU EKRANI VE KILAVUZU | AGS başvuruları ne zaman alınacak 2025 AGS sınavı ne zaman
AGS BAŞVURU EKRANI VE KILAVUZU | AGS başvuruları ne zaman alınacak? 2025 AGS sınavı ne zaman?
ADLİ TATİL TARİHLERİ 2025 | Adli tatil ne zaman başlar, ne zaman biter Adli tatilde hangi davalara bakılır
ADLİ TATİL TARİHLERİ 2025 | Adli tatil ne zaman başlar, ne zaman biter? Adli tatilde hangi davalara bakılır?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik