Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTane tane pirinç pilavının sırrı buymuş meğer! Birkaç damla tencereye ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/8PİRİNCİ SUDA BEKLETİN

PİRİNCİ SUDA BEKLETİN

Yıkadığınız pirinci yaklaşık 20-30 dakika ılık suda bekletmek, tanelerin şişmesini ve pişme sırasında daha düzgün bir doku kazanmasını sağlar. Bu adım, pilavın tane tane olmasına katkıda bulunur.

4/8DOĞRU YAĞ SEÇİMİ VE MİKTARI

DOĞRU YAĞ SEÇİMİ VE MİKTARI

Pilav yapımında tereyağı veya sıvıyağ kullanabilirsiniz. Tereyağı, pilava lezzet katarken sıvıyağ daha hafif bir tat sağlar. Yağın miktarı da önemlidir; fazla yağlı pilav yapışkan olabilir, az yağlı pilav ise kuru kalabilir. Genellikle, 1 su bardağı pirinç için 1 yemek kaşığı yağ yeterlidir.

5/8PİRİNCİ KAVURUN

PİRİNCİ KAVURUN

Pirinci yağda birkaç dakika kavurmak, tanelerin birbirinden ayrılmasına yardımcı olur. Bu işlem sırasında pirincin rengi hafifçe şeffaflaşmalıdır. Kavurma işlemi, pilavın tane tane olmasını destekler.

6/8DOĞRU SU ORANI KULLANIN

DOĞRU SU ORANI KULLANIN

Pilavın tane tane olması için su oranı kritiktir. Genellikle, 1 su bardağı pirinç için 1,5 su bardağı su kullanılır. Ancak, pirincin cinsine göre bu oran değişebilir. Bu nedenle, kullandığınız pirincin paketindeki talimatları dikkate almanız faydalı olacaktır.

7/8LİMON SUYU EKLEYİN

LİMON SUYU EKLEYİN

Pilavın beyaz ve parlak olması için tencereye birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Limon suyu, pilavın rengini korurken tanelerin yapışmasını da önler. Bu basit ama etkili yöntemle pilavınız daha iştah açıcı görünecektir.

8/8PİŞME SÜRESİNE DİKKAT EDİN

PİŞME SÜRESİNE DİKKAT EDİN

Pilavı yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin, ardından kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirmeye devam edin. Pilavın altının tutmaması için tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve pişirme sırasında kapağı açmamaya özen gösterin.

EN ÇOK OKUNANLAR
E OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR Karne günü yaklaşıyor 2025 2. dönem e-Okul kapanış tarihi ile e-Okul kapandı mı
E OKUL NE ZAMAN KAPANIYOR? Karne günü yaklaşıyor! 2025 2. dönem e-Okul kapanış tarihi ile e-Okul kapandı mı?
Filenin Sultanları maç programı 🏐 Filenin Sultanlarının Milletler Ligi İstanbul kadrosu belli oldu Filenin Sultanları 2 hafta İstanbul maçları ne zaman
Filenin Sultanları maç programı 🏐 Filenin Sultanları'nın Milletler Ligi İstanbul kadrosu belli oldu! Filenin Sultanları 2 hafta İstanbul maçları ne zaman?
Manisanın yeni belediye başkanı Besim Dutlulu kimdir, kaç yaşında Besim Dutlulunun eğitim ve kariyer hayatı
Manisa'nın yeni belediye başkanı Besim Dutlulu kimdir, kaç yaşında? Besim Dutlulu'nun eğitim ve kariyer hayatı
LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2025 MEB LGS sonuç tarihi belli mi LGS tercihleri ne zaman başlayacak
LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 2025 MEB LGS sonuç tarihi belli mi? LGS tercihleri ne zaman başlayacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik