Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTarhana çorbası topaklanıyorsa yanlış yapıyorsunuz demektir! Suyun sıcaklık derecesi önemli
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/92. SUYUN SICAKLIĞI NE ÇOK SOĞUK NE ÇOK SICAK

2. SUYUN SICAKLIĞI NE ÇOK SOĞUK NE ÇOK SICAK

Tarhana çorbası yaparken, suyun sıcaklık derecesi büyük önem taşır. Su ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalıdır; ılık su, tarhananın homojen bir şekilde dağılmasını sağlar. Eğer suyu kaynar şekilde eklerseniz, tarhana aniden pişerek topaklanabilir. Ilık su kullanarak tarhanayı yavaş yavaş karıştırmak, çorbanın pürüzsüz bir kıvam almasını sağlar ve topaklanma riskini ortadan kaldırır.

4/93. DEVAMLI KARIŞTIRARAK PİŞİRİN

3. DEVAMLI KARIŞTIRARAK PİŞİRİN

Tarhana çorbası pişirirken, sürekli karıştırmak önemlidir. Karıştırma işlemi, tarhananın tencere tabanına yapışmasını ve topaklanmasını engeller. Çorbayı orta ateşte pişirirken, sürekli ve aynı yönde karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. Eğer karıştırmadan pişirirseniz, tarhananın topaklanması ve tencerenin dibine çökmesi kaçınılmaz olacaktır.

5/94. YAPIŞMAZ YÜZEY TERCİH EDİN

4. YAPIŞMAZ YÜZEY TERCİH EDİN

Tarhana çorbası pişirirken yapışmaz yüzeye sahip bir tencere kullanmak, çorbanın pürüzsüz olmasını kolaylaştırır. Yapışmaz tencereler, tarhananın tabana yapışmasını ve topaklanmasını önler. Böylece, çorbayı daha kolay karıştırabilir ve istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Eğer çelik bir tencere kullanıyorsanız, çorbayı pişirirken karıştırma işlemini daha sık yapmanız gerekebilir.

6/95. YAĞ VE SALÇAYI ÖNCEDEN KAVURUN

5. YAĞ VE SALÇAYI ÖNCEDEN KAVURUN

Tarhana çorbasına lezzet katmak için tereyağı ve salçayı önceden kavurmak, çorbanın topaklanmasını önleyen adımlardan biridir. Tencereye tereyağı ve salçayı ekleyip hafifçe kavurduktan sonra, ılık suyla çözdüğünüz tarhanayı ekleyin. Kavrulmuş yağ ve salça, tarhananın daha homojen bir şekilde dağılmasını sağlar ve lezzetini artırır.

7/96. KAYNAMA NOKTASINDA KARARLI OLUN

6. KAYNAMA NOKTASINDA KARARLI OLUN

Tarhana çorbasını pişirirken, çorbanın kaynama noktasına geldiğinde ateşi kısarak pişirmeye devam edin. Kaynama noktasında çorbanın karıştırılmadan bırakılması, topaklanma riskini artırabilir. Bu yüzden, kaynadığı anda çorbayı sürekli karıştırarak pişirme işlemini sürdürün. Bu yöntem, tarhananın pürüzsüz bir şekilde pişmesini ve kıvamının oturmasını sağlar.

8/97. BAHARATLARI VE TUZU EN SON EKLEYİN

7. BAHARATLARI VE TUZU EN SON EKLEYİN

Tarhana çorbasına baharat ve tuz eklemek, çorbanın lezzetini artırırken, bu malzemelerin pişirme sürecindeki sıralaması da önemlidir. Tuzu ve baharatları çorba piştikten sonra eklemek, tarhananın kıvamını korur ve lezzetinin tam olarak ortaya çıkmasını sağlar. Çorba pişerken eklenen baharatlar, tarhananın topaklanmasına ve kıvamının bozulmasına yol açabilir.

9/98. KISIK ATEŞTE SABIRLA PİŞİRİN

8. KISIK ATEŞTE SABIRLA PİŞİRİN

Tarhana çorbasının mükemmel kıvamda olması ve topaklanmaması için kısık ateşte pişirmek büyük önem taşır. Yüksek ateşte pişirilen çorba, tarhananın hızlıca şişmesine ve topaklanmasına neden olabilir. Kısık ateşte, yavaş yavaş karıştırarak pişirdiğinizde, tarhananın pürüzsüz ve lezzetli bir kıvama geldiğini göreceksiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
PINAR ECZACIBAŞI KİMDİR Pınar Eczacıbaşı kaç yaşındaydı ve neden öldü, hastalığı neydi
PINAR ECZACIBAŞI KİMDİR? Pınar Eczacıbaşı kaç yaşındaydı ve neden öldü, hastalığı neydi?
FED FAİZ KARARI SON DAKİKA | 2025 Mayıs ABD Merkez Bankası FED faiz kararı ne oldu, faizler düştü mü ve sabit mi kaldı
FED FAİZ KARARI SON DAKİKA | 2025 Mayıs ABD Merkez Bankası FED faiz kararı ne oldu, faizler düştü mü ve sabit mi kaldı?
SON DAKİKA İSTANBULDA DEPREM Mİ OLDU Deprem Listesi AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son Depremler 7 Mayıs
SON DAKİKA İSTANBUL'DA DEPREM Mİ OLDU? Deprem Listesi AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son Depremler 7 Mayıs
HİNDİSTAN PAKİSTAN SAVAŞI SON DAKİKA: Hindistan Pakistan neden savaşıyor Hindistan Pakistan savaşı son durum
HİNDİSTAN PAKİSTAN SAVAŞI SON DAKİKA: Hindistan Pakistan neden savaşıyor? Hindistan Pakistan savaşı son durum
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik