Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTarhana çorbasına lezzet katan o baharat! Tencereye 1 çay kaşığı eklemek yetiyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/5KİMYONUN TARİFTEKİ ROLÜ

KİMYONUN TARİFTEKİ ROLÜ

Tarhana çorbası, genellikle domates, biber, yoğurt, un ve çeşitli baharatlardan yapılan bir karışımdan elde edilir. Bu temel bileşenler, çorbanın kendine has tadını oluştururken, kimyon eklenmesiyle çorbanın lezzeti daha da derinleşir. Kimyon, tarhananın fermente tadını dengeler ve çorbaya daha yoğun bir aroma kazandırır. Bu basit ama etkili dokunuş, çorbayı sıradan bir yemekten çıkarıp, sofralarınızın yıldızı haline getirebilir.

4/5KİMYONUN SAĞLIĞA FAYDALARI

KİMYONUN SAĞLIĞA FAYDALARI

Kimyon, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla da bilinir. İçeriğindeki antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden korur. Ayrıca kimyon, sindirimi kolaylaştırır, şişkinlik ve gaz problemlerine iyi gelir. Tarhana çorbasına eklenen kimyon, bu şifalı etkileri çorbaya da taşır, böylece hem lezzetli hem de besleyici bir yemek ortaya çıkar.

5/5Tarhana çorbasına lezzet katan o baharat Tencereye 1 çay kaşığı eklemek yetiyor

Tarhana çorbasında kimyon kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, miktarını iyi ayarlamaktır. Kimyon, güçlü bir baharat olduğu için fazla kullanıldığında çorbanın diğer tatlarını bastırabilir. Bu nedenle, sadece 1 çay kaşığı kadar eklemek yeterlidir. Kimyonu eklerken çorbanın kaynıyor olması, baharatın aromasının çorba ile iyice bütünleşmesini sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
Papara ne zaman açılacak Papara açılma tarihi belli mi Papara son durum
Papara ne zaman açılacak? Papara açılma tarihi belli mi? Papara son durum
ŞANS TOPU TIKLA - ÖĞREN📍 18 Haziran 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı Şans Topu nasıl sorgulanır
ŞANS TOPU TIKLA - ÖĞREN📍 18 Haziran 2025 Şans Topu çekiliş sonuçları ve kazandıran numaralar açıklandı! Şans Topu nasıl sorgulanır?
Sahipsizler sezon finali ne zaman, bu akşam mı ekrana gelecek Star TV 18 Haziran TV kanal yayın akışı
Sahipsizler sezon finali ne zaman, bu akşam mı ekrana gelecek? Star TV 18 Haziran TV kanal yayın akışı
Sezon finali Eşref Rüya 13. bölüm CANLI izle Eşref Rüya 13. bölüm sezon finalinde neler yaşanacak
Sezon finali! Eşref Rüya 13. bölüm CANLI izle! Eşref Rüya 13. bölüm sezon finalinde neler yaşanacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik