Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTarhana çorbasının topaklanmasını önleyen teknik! Suyu sakın böyle koymayın
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5TARHANA ÇORBASININ TOPAKLANMASINI ÖNLEMENİN ALTIN KURALI

TARHANA ÇORBASININ TOPAKLANMASINI ÖNLEMENİN ALTIN KURALI

Tarhana çorbasının topaklanmasının en büyük sebeplerinden biri, suyun ya da et suyunun yanlış şekilde eklenmesidir. Tarhanayı doğrudan sıcak suya eklemek, tanelerin birbirine yapışmasına ve istenmeyen bir kıvam oluşmasına neden olabilir. Bunun yerine, tarhanayı önceden soğuk su ya da oda sıcaklığındaki suyla açmak, çorbanın daha homojen olmasını sağlar.

3/5SOĞUK SUYLA ÖNCEDEN AÇMA TEKNİĞİ

SOĞUK SUYLA ÖNCEDEN AÇMA TEKNİĞİ

Topaklanmayı önlemek için en etkili yöntemlerden biri, tarhanayı bir kâsede soğuk suyla karıştırarak önceden açmaktır.  Bir kâseye 3-4 yemek kaşığı tarhana koyun. Üzerine azar azar soğuk su ekleyerek karıştırın.

4/5Tarhana çorbasının topaklanmasını önleyen teknik Suyu sakın böyle koymayın

Tarhana tamamen çözüldüğünde ve pürüzsüz bir kıvam aldığında çorbanın içine ekleyin. Bu yöntem sayesinde tarhananın eşit şekilde dağılması sağlanır ve çorbanın içinde topaklanma oluşmaz.

5/5KARIŞTIRMA VE PİŞİRME TEKNİĞİ

KARIŞTIRMA VE PİŞİRME TEKNİĞİ

Tarhana çorbasının kıvamının pürüzsüz olması için karıştırma aşaması da çok önemlidir. Çorba kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırmak gerekir. Eğer karıştırılmadan bırakılırsa, taneler dibe çökerek topaklanabilir. Bunun yerine, tahta kaşık ya da çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirme işlemi gerçekleştirilmelidir.

EN ÇOK OKUNANLAR
Deprem mi oldu AFAD/Kandilli Az önce deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son dakika son depremler listesi
Deprem mi oldu AFAD/Kandilli? Az önce deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son dakika son depremler listesi
Elektrikli otomobil ÖTV oranları artacak mı Elektrik araçlarda ÖTV oranları ne kadar İşte güncel fiyatlar
Elektrikli otomobil ÖTV oranları artacak mı? Elektrik araçlarda ÖTV oranları ne kadar? İşte güncel fiyatlar
KAMU İŞÇİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI SON DAKİKA 🚩 4D 600 bin kamu işçisi zammı belli oldu mu Toplu iş sözleşmesi son gelişmeleri
KAMU İŞÇİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI SON DAKİKA 🚩 4D 600 bin kamu işçisi zammı belli oldu mu? Toplu iş sözleşmesi son gelişmeleri
LGS sonuçları için geri sayım MEB tarihi duyurdu LGS sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak
LGS sonuçları için geri sayım! MEB tarihi duyurdu! LGS sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik