Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTaş gibi nohutu pamuk gibi yapıyor! Islama suyuna karbonat yerine bunu koyun
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/6KARBONAT YERİNE LİMON EKLEYİN

KARBONAT YERİNE LİMON EKLEYİN

Nohutları yumuşatmanın en sağlıklı ve etkili yolu, karbonat yerine limon suyu eklemektir. Limon, asidik özelliği sayesinde nohutların daha kolay yumuşamasını sağlar. Limon suyu, aynı zamanda nohutların rengini koruyarak daha canlı ve iştah açıcı bir görünüm elde edilmesini sağlar. Nohutları ıslatırken, suya birkaç damla limon suyu eklemek, nohutların doğal yollarla yumuşamasını sağlar. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir sonuç almanızı sağlar.

4/6LİMONUN ETKİSİ VE FAYDALARI

LİMONUN ETKİSİ VE FAYDALARI

Limon, sadece nohutları yumuşatmakla kalmaz, aynı zamanda onları daha besleyici hale getirir. Limonun içerdiği C vitamini, nohutun besin değerini artırır ve pişirme sırasında besin kaybını en aza indirir. Ayrıca, limon suyu nohutları yumuşatarak pişirme süresini kısaltır, bu da zaman tasarrufu sağlar. Limon suyu ekleyerek, nohutu daha hızlı pişirebilir ve mükemmel bir şekilde yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

5/61-2 YEMEK KAŞIĞI EKLEYİN

1-2 YEMEK KAŞIĞI EKLEYİN

Limon suyu, nohutların yumuşamasını sağlamanın yanı sıra, onları daha besleyici ve doğal hale getirir. Bunun için nohutu ıslatacağınız suya 1-2 yemek kaşığı limon suyu ekleyebilirsiniz. Limon suyu, nohutları suyun içinde daha hızlı bir şekilde şişirirken, aynı zamanda nohutların içerisindeki antioksidanları ve vitaminleri korur. Limon suyu ile yapılan ıslatma işlemi, aynı zamanda nohutların daha doğal bir şekilde pişmesini sağlar.

6/66-8 SAAT BEKLETİN

6-8 SAAT BEKLETİN

Nohutları ıslatırken, doğru su miktarını kullanmak da oldukça önemlidir. Nohutları yeterince suyla kaplamak, onların daha kolay şişmesini ve yumuşamasını sağlar. Nohutları 6-8 saat boyunca ıslatmak ideal bir süredir. Bu süre, nohutların suyu tamamen emmesini sağlar ve pişirme işlemi daha kolay hale gelir. İdeal su oranı, 1 su bardağı nohut için 3 su bardağı su eklemektir.

EN ÇOK OKUNANLAR
KPSS Lisans başvuruları 2025 başladı KPSS lisans başvurusu başladı mı, ne zaman başlıyor KPSS başvuruları nasıl yapılır KPSS başvuru ekranı
KPSS Lisans başvuruları 2025 başladı! KPSS lisans başvurusu başladı mı, ne zaman başlıyor? KPSS başvuruları nasıl yapılır? KPSS başvuru ekranı
GÖZLER 3 TEMMUZDA EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANI KESİNLEŞİYOR SSK, Bağ-Kur emekli maaş zam oranı yüzde kaç olacak İşte en düşük emekli maaşı için tahminler...
GÖZLER 3 TEMMUZ'DA! EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANI KESİNLEŞİYOR! SSK, Bağ-Kur emekli maaş zam oranı yüzde kaç olacak? İşte en düşük emekli maaşı için tahminler...
ASGARİ ÜCRET ARA ZAM SON DURUM Asgari ücrete ara zam yapılacak mı Temmuz 2025 asgari ücret zammı son gelişmeler...
ASGARİ ÜCRET ARA ZAM SON DURUM! Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Temmuz 2025 asgari ücret zammı son gelişmeler...
Az önce deprem mi oldu, nerede kaç şiddetinde Kandilli Rasathanesi/AFAD son depremler listesi...
Az önce deprem mi oldu, nerede kaç şiddetinde? Kandilli Rasathanesi/AFAD son depremler listesi...
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik