Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTaş kadayıf tarifi: Taş kadayıf nasıl yapılır, püf noktası nedir?
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/3TAŞ KADAYIF NASIL YAPILIR

TAŞ KADAYIF NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

Hamuru;
1 su bardağı ılık su,

1 su bardağı süt,

2 yemek kaşığı irmik,

1 tatlı kaşığı şeker,

1 tatlı kaşığı maya,

2 su bardağı un,

Kızartma işlemi için sıvı yağ,

İçi için 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz,

Şerbeti için;

2 su bardağı su,

2 su bardağı şeker,

Yarım dilim limon.

3/3Yapılışı:

Yapılışı:

Tatlının şerbeti için su, şeker ve limon bir tencereye alınır ve yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırılarak pişirilir.
Şeker eriyip şerbet kaynamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika daha kendi halinde kaynamaya bırakılır.
Şerbet ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
Şerbetin soğumasının ardından buzdolabına bırakılır, hamuru hazırlanmaya başlanır.
Hamuru için su, süt, şeker ve maya karıştırılır.
İrmik eklenerek karıştırılır.
Un azar azar eklenerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpılır.
Üzeri streç filmle örtülüp oda sıcaklığında 30-45 dakika dinlendirilir.
Hamur köpük haline geldikten sonra ocağa alınan geniş bir tava kızdırılır.
Hamurdan tavaya büyük bir kaşıkla yuvarlak parçalar dökülür.
Üzeri göz göz olup hamur kuruyana kadar pişirilerek tavadan alınır. Tüm hamurlar bu şekilde pişirilir.
Parçaların içlerine birer tatlı kaşığı kadar ceviz içi konur, ikiye katlanır ve iki parmakla bastırılarak kapatılır. 
Dar bir tencerede bol sıvı yağ kızdırılır.
Kadayıflar kızgın yağda kızarıncaya kadar pişirilir.
Kızaran kadayıflar yağdan alınır alınaz soğuk şerbetin içine bırakılır, sürekli karıştırarak birkaç dakika içinde şerbeti çekmesini sağlanır. Akabine süzerek şerbetten alınır.
Kalan kadayıflar da aynı şekilde kızartılıp şerbetlenir.

EN ÇOK OKUNANLAR
İkinci kez kalp krizi ❗ Prof. Dr Hakan Candan kimdir Nihal Candanın babası Hakan Candan ne iş yapıyor
İkinci kez kalp krizi ❗ Prof. Dr Hakan Candan kimdir? Nihal Candan'ın babası Hakan Candan ne iş yapıyor?
Tahta kaşık temizliği zehre dönüşmesin Gözenekli yapısı sünger gibi emiyor
Tahta kaşık temizliği zehre dönüşmesin! Gözenekli yapısı sünger gibi emiyor
FİLENİN SULTANLARI PUAN DURUMU 2025 FIVB Milletler Ligi Türkiye kaçıncı sırada, puanı kaç İşte A Milli Kadın Voleybol takımı puan durumu...
FİLENİN SULTANLARI PUAN DURUMU! 2025 FIVB Milletler Ligi Türkiye kaçıncı sırada, puanı kaç? İşte A Milli Kadın Voleybol takımı puan durumu...
Üniversite Sınavı YKS ne zaman, giriş belgesi nasıl alınır 2025 YKS Üniversite sınavı için geri sayım... İşte TYT-AYT-YDT sınav tarihleri ve saati
Üniversite Sınavı YKS ne zaman, giriş belgesi nasıl alınır? 2025 YKS Üniversite sınavı için geri sayım... İşte TYT-AYT-YDT sınav tarihleri ve saati
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik