Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTavuk göğsünü kurutmadan pişirmenin püf noktası! Yumuşacık ve lokum gibi oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
4/7DÜŞÜK ISIDA PİŞİRME TEKNİĞİ

DÜŞÜK ISIDA PİŞİRME TEKNİĞİ

Mühürleme işleminden sonra tavuk göğsünü düşük ısıda pişirmek, yumuşak bir sonuç elde etmek için harika bir tekniktir. Tavanın kapağını kapatarak tavuk göğsünün buharla pişmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntem, tavuğun iç kısmının da eşit şekilde pişmesine yardımcı olur ve etin kurumasını önler.

5/7TAVUK GÖĞSÜNÜ YOĞURTLAYIN

TAVUK GÖĞSÜNÜ YOĞURTLAYIN

Yoğurt, tavuğu yumuşatmak için harika bir doğal malzemedir. Tavuk göğsünü pişirmeden önce yoğurtla kaplamak, etin dış yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturur ve kurumasını engeller. Yoğurt ayrıca ete hafif bir yumuşaklık ve lezzet katar. Bu yöntemi özellikle ızgara yaparken kullanabilirsiniz.

6/7KAYNAR SUYUN BUHARINDAN FAYDALANIN

KAYNAR SUYUN BUHARINDAN FAYDALANIN

Tavuk göğsünü buharda pişirmek, yumuşak bir doku elde etmenin garantili yollarından biridir. Buharda pişirme, tavuğun doğal nemini korumasını sağlar ve kuruma riskini tamamen ortadan kaldırır. Bunun için bir buharlı pişirici kullanabilir veya kaynar su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirdiğiniz bir süzgeç yardımıyla buharla pişirme işlemini yapabilirsiniz.

7/7SOSLARLA DESTEKLEYİN

SOSLARLA DESTEKLEYİN

Tavuk göğsünü pişirirken, üzerine ya da yanında sunacağınız soslar da nemli bir doku sağlamaya yardımcı olabilir. Tereyağı ve baharatlarla hazırlanan bir sos veya yoğurtlu bir sos, hem lezzeti artırır hem de tavuğun yumuşak dokusunu korur.

EN ÇOK OKUNANLAR
KARNELER NE ZAMAN ALINACAK 20 Haziran 2025 2. dönem ilkokul, ortaokul ve lisede karneler saat kaçta verilecek
KARNELER NE ZAMAN ALINACAK? 20 Haziran 2025 2. dönem ilkokul, ortaokul ve lisede karneler saat kaçta verilecek?
FAİZ KARARI | Merkez Bankası Faiz Kararı: TCMB Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak İşte faiz beklentisi
FAİZ KARARI | Merkez Bankası Faiz Kararı: TCMB Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte faiz beklentisi
İkinci kez kalp krizi ❗ Prof. Dr Hakan Candan kimdir Nihal Candanın babası Hakan Candan ne iş yapıyor
İkinci kez kalp krizi ❗ Prof. Dr Hakan Candan kimdir? Nihal Candan'ın babası Hakan Candan ne iş yapıyor?
Tahta kaşık temizliği zehre dönüşmesin Gözenekli yapısı sünger gibi emiyor
Tahta kaşık temizliği zehre dönüşmesin! Gözenekli yapısı sünger gibi emiyor
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik