Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTek tek kabuğunu soymaya gerek yok! Sarımsak kabuğu kendiliğinden ayrılıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/5SICAK SU YÖNTEMİ: KABUKLAR YUMUŞAYARAK AYRILIYOR

SICAK SU YÖNTEMİ: KABUKLAR YUMUŞAYARAK AYRILIYOR

Sarımsak kabuğunu rahatça soymak için sıcak sudan da faydalanabilirsiniz. Bir kaba ılık su doldurun. Sarımsak dişlerini suyun içine koyun ve 5-10 dakika bekletin. Bekleme süresi sonunda kabukların yumuşadığını fark edeceksiniz. Hafifçe sıkarak kabuğun kolayca soyulmasını sağlayabilirsiniz.

4/5EZME YÖNTEMİ: BIÇAKLA HAFİF BASKI UYGULAYIN

EZME YÖNTEMİ: BIÇAKLA HAFİF BASKI UYGULAYIN

Profesyonel şeflerin de sıklıkla kullandığı bir diğer yöntem, bıçakla hafif baskı uygulayarak sarımsağı soymaktır. Sarımsak dişini bir kesme tahtasının üzerine koyun. Geniş yüzeyli bir bıçağın alt kısmını sarımsağın üzerine yerleştirin ve hafifçe bastırın. Sarımsak ezildiğinde kabuğu kendiliğinden ayrılacaktır. Bu yöntem, sarımsağın hem hızlı soyulmasını hem de aromasının daha güçlü çıkmasını sağlar.

5/5KURU TAVA YÖNTEMİ: ISI İLE KABUKLARI ÇATLATIN

KURU TAVA YÖNTEMİ: ISI İLE KABUKLARI ÇATLATIN

Sarımsak kabuğunun daha kolay soyulmasını sağlayan bir diğer yöntem de kuru tavada ısıtmaktır. Tavayı ocakta ısıtın ve içerisine kabuklu sarımsak dişlerini koyun. Orta ateşte birkaç saniye çevirerek kabukların gevşemesini bekleyin. Hafifçe salladığınızda kabukların kendiliğinden ayrıldığını göreceksiniz. Bu yöntem, özellikle yoğun aromalı sarımsak isteyenler için oldukça etkilidir.

EN ÇOK OKUNANLAR
Asgari ücrete ara zam var mı 2025 Temmuzda asgari ücret zammı olur mu
Asgari ücrete ara zam var mı? 2025 Temmuz'da asgari ücret zammı olur mu?
MHRS çöktü mü, neden yavaş MHRS Randevu alma sistemi açılıyor mu 16 Haziran 2025 Bugün MHRS son dakika durum
MHRS çöktü mü, neden yavaş? MHRS Randevu alma sistemi açılıyor mu? 16 Haziran 2025 Bugün MHRS son dakika durum
ATA AÖF yaz okulu var mı 2025 ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi yayımlandı mı
ATA AÖF yaz okulu var mı? 2025 ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman, sınav giriş belgesi yayımlandı mı?
İstanbul Üniversitesi AUZEF bütünleme sınavı (Telafi) ne zaman, sınav merkezi nasıl seçilir 2025 İstanbul Üniversitesi AUZEF bütünleme sınavı tarihleri ne zaman, sınav yerleri belli oldu mu
İstanbul Üniversitesi AUZEF bütünleme sınavı (Telafi) ne zaman, sınav merkezi nasıl seçilir? 2025 İstanbul Üniversitesi AUZEF bütünleme sınavı tarihleri ne zaman, sınav yerleri belli oldu mu?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik