Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiTürk kahvesini böyle pişirmek gerekiyormuş! Aromasını daha iyi veriyor ve lezzeti iki kat artıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
7/10DAMAK TADINA GÖRE ŞEKER MİKTARINI AYARLAYIN

DAMAK TADINA GÖRE ŞEKER MİKTARINI AYARLAYIN

Türk kahvesinin en önemli özelliklerinden biri, pişirme aşamasında şekerin eklenmesidir. Damak tadınıza uygun olarak kahveyi sade, az şekerli, orta ya da şekerli olarak pişirebilirsiniz. Ancak şeker miktarını pişirme sırasında ayarlamak, şekerin kahveye tam anlamıyla karışmasını sağlar ve kahve içimi daha keyifli hale gelir.

8/10DOĞAL AROMALARLA LEZZET KATIN

DOĞAL AROMALARLA LEZZET KATIN

Türk kahvesine aroma katmak için çeşitli doğal malzemeler kullanabilirsiniz. Damla sakızı, tarçın veya kakule gibi aromalar, kahvenin tadını zenginleştirir. Bu malzemeleri pişirme sırasında kahveye ekleyerek daha farklı ve özel lezzetler elde edebilirsiniz. Aromalı kahve denemek isteyenler için bu malzemeler harika bir seçenek olacaktır.

9/10DİNLENDİREREK SERVİS YAPIN

DİNLENDİREREK SERVİS YAPIN

Türk kahvesi piştikten sonra hemen fincana dökmek yerine, cezvede 30-60 saniye kadar dinlendirerek servis yapmak, kahvenin aromasının daha iyi oturmasını sağlar. Kahveyi bu kısa sürede dinlendirmek, kahve telvesinin de dibe çökmesini sağlayarak daha temiz bir fincan kahve elde etmenize yardımcı olur. Bu sayede kahvenin lezzeti daha dengeli olur.

10/10SU İLE SERVİS YAPIN

SU İLE SERVİS YAPIN

Geleneksel Türk kahvesi sunumunda, kahvenin yanında mutlaka bir bardak su ikram edilir. Su, kahve içmeden önce ağızda kalan tatları temizleyerek kahvenin aromasını daha net almanızı sağlar. Ayrıca, kahve sonrasında içilen su, kahvenin yoğun tadını dengeleyerek ferahlık sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
Deprem Haberleri: AFAD ve Kandilli Rasathanesi açıklıyor Son depremler nerede, kaç büyüklüğünde oldu İşte 7 Haziran 2025 son dakika deprem haberleri
Deprem Haberleri: AFAD ve Kandilli Rasathanesi açıklıyor! Son depremler nerede, kaç büyüklüğünde oldu? İşte 7 Haziran 2025 son dakika deprem haberleri
Çitlekçi çekiliş ne zaman ve nerede yapılacak Çitlekçi 30 TOGG çekiliş sonuçları isim listesi açıklandı mı
Çitlekçi çekiliş ne zaman ve nerede yapılacak? Çitlekçi 30 TOGG çekiliş sonuçları isim listesi açıklandı mı?
MEMUR ZAMMI 5 AYLIK ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU Temmuz 2025 memur ve memur emeklisi maaş zam oranı yüzde kaç olacak İşte zam oranı tahminleri ve beklentiler...
MEMUR ZAMMI 5 AYLIK ENFLASYON FARKI BELLİ OLDU! Temmuz 2025 memur ve memur emeklisi maaş zam oranı yüzde kaç olacak? İşte zam oranı tahminleri ve beklentiler...
ÜNİVERSİTE SINAVI 2025 YKS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA VE KAÇ GÜN SÜRECEK YKS sınav yerleri açıklandı mı TYT, AYT, YDT ÖSYM sınav giriş belgesi AİS sorgulama ekranı...
ÜNİVERSİTE SINAVI 2025 YKS NE ZAMAN, SAAT KAÇTA VE KAÇ GÜN SÜRECEK? YKS sınav yerleri açıklandı mı? TYT, AYT, YDT ÖSYM sınav giriş belgesi AİS sorgulama ekranı...
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik