Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiUsta aşçıların sırrıymış! Barbunya pamuk gibi oluyor ve kabuklanmıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/6İLK HAŞLAMA SUYUNU DÖKMEK ÇOK ÖNEMLİ

İLK HAŞLAMA SUYUNU DÖKMEK ÇOK ÖNEMLİ

Barbunya pişirmenin en kritik adımlarından biri, ilk haşlama suyunun dökülmesi. Baklagillerdeki gaz yapan maddeler ve fazla nişasta bu ilk haşlama suyuyla atılıyor. Usta aşçılar barbunyayı kaynamaya başladıktan sonra 5-7 dakika bekletip suyunu süzüyor ve yeni sıcak suyla pişirme işlemine devam ediyor. Bu yöntem sayesinde hem daha hafif hem de sindirimi kolay bir yemek elde ediliyor.

4/6ASİTLİ MALZEMELERİ EN SON EKLEYİN

ASİTLİ MALZEMELERİ EN SON EKLEYİN

Domates, limon suyu ya da nar ekşisi gibi asidik malzemeler, pişirme suyuna erken eklendiğinde barbunyanın sertleşmesine neden olabilir. Usta aşçılar bu malzemeleri pişirme işlemi tamamlandıktan sonra yemeğe ilave ediyor. Böylece barbunya hem formunu koruyor hem de pamuk gibi bir kıvam kazanıyor.

5/6SABIRLI PİŞİRME, LEZZETİN ANAHTARI

SABIRLI PİŞİRME, LEZZETİN ANAHTARI

Barbunya, yüksek ateşte aceleyle pişirilmemesi gereken bir baklagil. Orta ateşte, sabırla pişirildiğinde içi dışı eşit şekilde yumuşar ve dağılmadan formunu korur. Tencerenin kapağını hafif aralık bırakmak, buharın dışarı çıkmasını sağlar ve tanelerin şişip patlamasını önler. Bu küçük ama etkili detaylar, usta aşçıların farkını ortaya koyuyor.

6/6BİR GECE ÖNCEDEN ISLATMAK ŞART MI

BİR GECE ÖNCEDEN ISLATMAK ŞART MI?

Taze barbunya için bu şart değil, ancak kuru barbunya kullanılıyorsa mutlaka bir gece önceden suya yatırmak gerekiyor. Bu işlem sadece pişme süresini kısaltmaz, aynı zamanda lezzetin daha yoğun hissedilmesini sağlar. Islatma suyuna birkaç damla limon suyu eklemek, barbunyanın doğal rengini korumasına da yardımcı olur.

EN ÇOK OKUNANLAR
İran dini lideri Ali Hamaney kimdir İran siyasetine yön veren Hamaney hayatı ve biyografisi
İran dini lideri Ali Hamaney kimdir? İran siyasetine yön veren Hamaney hayatı ve biyografisi
Yetenek Sizsiniz 2025 ne zaman başlıyor Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak, jüri üyeleri kimler
Yetenek Sizsiniz 2025 ne zaman başlıyor? Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak, jüri üyeleri kimler?
SAYISAL LOTO HEMEN SORGULA | Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları açıklandı Sayısal Loto nasıl sorgulanır 16 Haziran 2025 MP Çılgın Sayısal Loto çekilişi
SAYISAL LOTO HEMEN SORGULA | Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları açıklandı! Sayısal Loto nasıl sorgulanır? 16 Haziran 2025 MP Çılgın Sayısal Loto çekilişi
2025 Ehliyet yenileme son gün ne zaman Eski Tip Sürücü Belgesi yenileme ücreti ne kadar, ehliyet randevusu nereden alınır ve gerekli evraklar nelerdi
2025 Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Eski Tip Sürücü Belgesi yenileme ücreti ne kadar, ehliyet randevusu nereden alınır ve gerekli evraklar nelerdi?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik