Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiUsta şeflerin et pişirmede gizli sırrı! Lokum gibi et için tencereye 1 bardak ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
HaberlerBilgi Rehberi Haberleri

Usta şeflerin et pişirmede gizli sırrı! Lokum gibi et için tencereye 1 bardak ekleyin

10.02.2025 - 10:33 | Son Güncellenme: 10.02.2025 - 10:33

#Et Pişirme Sırları
TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Et pişirmek, özellikle de yumuşacık ve sulu bir kıvam elde etmek, mutfakta ustalık gerektiren bir iştir. Profesyonel şefler, etin lezzetini ve dokusunu mükemmelleştirmek için bazı gizli yöntemler kullanır. Bu yöntemlerden biri de tencereye eklenen basit ama etkili bir malzeme ile ilgilidir. İşte, lokum gibi et pişirmenin sırrı!

1/5Usta şeflerin et pişirmede gizli sırrı Lokum gibi et için tencereye 1 bardak ekleyin

Lezzetli ve yumuşacık et pişirmek, mutfakta en çok dikkat gerektiren konulardan biridir. Pek çok kişi eti saatlerce pişirse de istenilen yumuşaklığa ulaşamayabilir. Oysa usta şefler, lokum gibi etin sırrını çok iyi bilir ve basit ama etkili bir yöntem uygular. Bu yöntem, tencereye sadece 1 bardak eklemekten geçiyor! İşte, etin liflerini yumuşatarak ağızda dağılan bir kıvama getiren bu doğal püf noktaları…

2/5MADEN SUYU: GAZIN GÜCÜYLE YUMUŞACIK ETLER

MADEN SUYU: GAZIN GÜCÜYLE YUMUŞACIK ETLER

Maden suyu, etin içine işleyerek liflerin arasına hava girmesini sağlar. Böylece et daha hızlı pişer ve daha yumuşak bir dokuya sahip olur. Mangal veya ızgara yapmadan önce eti bir bardak maden suyuyla marine etmek, pişirme sırasında suyunu kaybetmesini engeller. Ayrıca maden suyu, etin doğal lezzetini ön plana çıkarır.

3/5SÜT KULLANIMI: EN DOĞAL MARİNE EDİCİ

SÜT KULLANIMI: EN DOĞAL MARİNE EDİCİ

Süt, etin sertliğini almak için en doğal yöntemlerden biridir. Özellikle dana ve kuzu eti pişirmeden önce süt içinde bekletildiğinde lifleri yumuşayarak daha kolay pişer. Ayrıca süt, ete hafif bir tat ve kremsi bir doku kazandırır. Usta şefler, haşlama veya fırın yemeklerinde bir bardak süt ekleyerek etin lokum gibi olmasını sağlar.

4/5ELMA SUYU VE SİRKE: HAFİF ASİT ETKİSİYLE LOKUM KIVAMI

ELMA SUYU VE SİRKE: HAFİF ASİT ETKİSİYLE LOKUM KIVAMI

Elma suyu ve sirke, içerdikleri doğal asit sayesinde etin bağ dokularını gevşetir. Şefler, özellikle fırın yemeklerinde veya kısık ateşte uzun süre pişirilen tariflerde bir bardak elma suyu ekleyerek etin karamelize olmasını ve yumuşacık bir kıvam almasını sağlar. Sirke ise fazla kaçırılmadığı sürece etin lezzetini artırırken yumuşamasına da yardımcı olur.

5/5DOĞRU PİŞİRME TEKNİKLERİYLE LEZZETİ ARTIRIN

DOĞRU PİŞİRME TEKNİKLERİYLE LEZZETİ ARTIRIN

Sadece doğru sıvıyı eklemek yetmez, aynı zamanda pişirme tekniklerine de dikkat etmek gerekir. Eti mühürlemek, kısık ateşte uzun süre pişirmek ve tencerenin kapağını sık sık açmamak gibi yöntemlerle de ideal kıvam elde edilebilir.

EN ÇOK OKUNANLAR
iOS 26 Alacak Telefonlar 2025: iOS 26 güncellemesini hangi modeller alacak iOS 26 özellikleri ve detayları belli oldu
iOS 26 Alacak Telefonlar 2025: iOS 26 güncellemesini hangi modeller alacak? iOS 26 özellikleri ve detayları belli oldu!
İKİNCİ FİNALİST BELLİ OLDU 9 Haziran 2025 Survivor All Star finalistler kimler, Adem, Sevgi, Volkan ve Ayşe ikinci finalist belli oldu mu
İKİNCİ FİNALİST BELLİ OLDU! 9 Haziran 2025 Survivor All Star finalistler kimler, Adem, Sevgi, Volkan ve Ayşe ikinci finalist belli oldu mu?
KARNE GÜNÜ: OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR 2025 Yaz tatili ne zaman başlayacak MEB okulların kapanış tarihini açıkladı
KARNE GÜNÜ: OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR 2025? Yaz tatili ne zaman başlayacak? MEB okulların kapanış tarihini açıkladı!
Meksika – Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta A Milli takım maçı hangi kanalda yayınlanacak
Meksika – Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? A Milli takım maçı hangi kanalda yayınlanacak?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik