Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiUstasından kuru fasulye ıslatma sırrı! Suya bu ikisini ekleyince yumuşacık oluyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/6SÜT VE LİMON SIKMA: YUMUŞACIK FASULYE SIRRI

SÜT VE LİMON SIKMA: YUMUŞACIK FASULYE SIRRI

Fasulye ıslatma suyuna eklemeniz gereken iki ana malzeme, süt ve limon suyudur. Süt, fasulyenin içinde bulunan asidik bileşenleri nötralize eder, bu da fasulyenin daha yumuşak olmasını sağlar. Limon suyu ise fasulyenin rengini korur ve pişirme sırasında dağılmasını engeller. Bu ikili, kuru fasulyenin pişirme sürecinde çok önemli bir rol oynar. Süt ve limon suyunu ekleyerek, fasulyelerin hem daha lezzetli hem de yumuşacık olmasını sağlayabilirsiniz.

4/6SÜT MİKTARI VE LİMONUN ÖNEMİ

SÜT MİKTARI VE LİMONUN ÖNEMİ

Fasulyeyi ıslatırken kullanacağınız süt miktarı, yaklaşık olarak 1 litre suya 1 çay bardağı süt olacak şekilde ayarlanabilir. Limon ise her 1 litre suya 1-2 damla kadar sıkılabilir. Bu oran, fasulyelerin yumuşak olmasını sağlarken, pişirme sırasında hiç bir şekilde kötü koku oluşumunu engeller. Ayrıca, fasulye yemeklerinin renginin daha canlı ve iştah açıcı olmasını sağlar.

5/6ISLATMA SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

ISLATMA SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Islatma sürecinin ardından fasulyelerinizi pişirmeye başlamadan önce, ıslatma suyunu süzmeniz gerekmektedir. Süzdüğünüz su, fasulyelerin içindeki fazla asidik bileşenleri alır ve yemeklerde daha pürüzsüz bir tat bırakır. Fasulyelerinizin çok sert olduğu durumlarda, birkaç saat daha ekstra ıslatma yaparak daha hızlı sonuç alabilirsiniz.

6/6YUMUŞACIK FASULYE PİŞİRME TEKNİKLERİ

YUMUŞACIK FASULYE PİŞİRME TEKNİKLERİ

Islatma işlemi kadar, fasulyenin pişirilme tekniği de önemlidir. Fasulyeleri kaynar suya eklemek, pişirme süresini kısaltır ve daha çabuk yumuşamalarını sağlar. Ayrıca, pişirme sırasında fazla su eklemek, fasulyelerin dağılmasını engeller. En ideal pişirme yöntemi, fasulyeleri orta ateşte, kapalı bir tencerede pişirmektir.

EN ÇOK OKUNANLAR
HIDIRELLEZ MESAJLARI 2025 🌸 Anlamlı, içten, umut dolu, farklı, kısa, uzun, resimli Hıdırellez mesajları ve sözleri
HIDIRELLEZ MESAJLARI 2025 🌸 Anlamlı, içten, umut dolu, farklı, kısa, uzun, resimli Hıdırellez mesajları ve sözleri
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI SON DURUM 2025 | 15 bin sözleşmeli öğretmen başvuruları bitti mi Atama ne zaman yapılacak
SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI SON DURUM 2025 | 15 bin sözleşmeli öğretmen başvuruları bitti mi? Atama ne zaman yapılacak?
HIDIRELLEZ DİLEĞİ 🌹Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl dilenir Hıdırellez gül ağacına dilek dileme duası nedir, ne zaman ve nasıl okunur
HIDIRELLEZ DİLEĞİ 🌹Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl dilenir? Hıdırellez gül ağacına dilek dileme duası nedir, ne zaman ve nasıl okunur?
10. YARGI PAKETİ SON DURUM GELİŞMELERİ || İnfaz düzenlemesi Meclisten geçti mi Yeni yargı paketinde genel af var mı Kısmi af ve şartlı tahliye gelecek mi
10. YARGI PAKETİ SON DURUM GELİŞMELERİ || İnfaz düzenlemesi Meclis'ten geçti mi? Yeni yargı paketinde genel af var mı? Kısmi af ve şartlı tahliye gelecek mi?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik