Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYağ çekmeyen patlıcan kızartmasının püf noktası! Öncesinde suyuna 1 kaşık ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
5/9PATLICANLARI İYİCE KURULAYIN

PATLICANLARI İYİCE KURULAYIN

Suda bekleyen patlıcanları kızartmadan önce iyice kurutmak, yağ çekmeyi önlemenin en önemli adımlarından biridir. Patlıcanların üzerindeki fazla su, yağa temas ettiğinde sıçramalara neden olabilir ve yağ çekme oranını artırabilir. Temiz bir mutfak havlusu veya kâğıt havlu kullanarak patlıcanların tamamen kuru olduğundan emin olun.

6/9DOĞRU YAĞ VE SICAKLIK

DOĞRU YAĞ VE SICAKLIK

Kızartma sırasında kullanılan yağın sıcaklığı, patlıcanların yağ çekme oranını doğrudan etkiler. Yağı iyice ısıttığınızdan emin olun. Patlıcanları yağın içine attığınızda cızırdama sesi duyulması, yağın doğru sıcaklıkta olduğunu gösterir. Soğuk yağa atılan patlıcanlar, fazla yağ çekme eğilimindedir.

7/9PATLICANLARI UNLU VEYA YUMURTA İLE KIZARTIN

PATLICANLARI UNLU VEYA YUMURTA İLE KIZARTIN

Patlıcanları una veya çırpılmış yumurtaya bulayarak kızartmak, yağ çekmeyi azaltmanın etkili yollarından biridir. Bu kaplama, patlıcanların yüzeyinde bir bariyer oluşturarak fazla yağın içine sızmasını engeller. Üstelik patlıcanlara ekstra çıtırlık katarak lezzetini artırır.

8/9KAĞIT HAVLUDA YAĞINI ALIN

KAĞIT HAVLUDA YAĞINI ALIN

Kızartma işleminden sonra patlıcanları mutlaka kâğıt havlu serili bir tabağa alın. Bu işlem, patlıcanların yüzeyindeki fazla yağı emerek yemeğin daha hafif olmasını sağlar. Tabağa üst üste koymak yerine tek sıra halinde dizmek, fazla yağın daha iyi emilmesini sağlar.

9/9FIRINDA YAĞSIZ KIZARTMA SEÇENEĞİ

FIRINDA YAĞSIZ KIZARTMA SEÇENEĞİ

Daha sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, patlıcanları fırında kızartmayı tercih edebilirsiniz. Patlıcan dilimlerini yağlı kâğıt serili bir tepsiye dizin, üzerlerine hafifçe zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Bu yöntemle hem az yağlı hem de lezzetli patlıcanlar elde edebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
ÖSYM YKS BU HAFTA SONU MU, NE ZAMAN, SAAT KAÇTA 2025 Üniversite Sınavı hangi gün yapılacak ÖSYM AİS giriş YKS sınav giriş belgesi
ÖSYM YKS BU HAFTA SONU MU, NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 2025 Üniversite Sınavı hangi gün yapılacak? ÖSYM AİS giriş YKS sınav giriş belgesi
Son Dakika Merkez Bankası Faiz Kararı Haziran 2025: TCMB Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne oldu İşte Haziran ayı faiz kararı
Son Dakika Merkez Bankası Faiz Kararı Haziran 2025: TCMB Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne oldu? İşte Haziran ayı faiz kararı
TAHMİNLER || ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI 2025 Temmuzda asgari ücret zammı var mı, yok mu
TAHMİNLER || ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLACAK MI? 2025 Temmuz'da asgari ücret zammı var mı, yok mu?
Aylık haberleri...Özel sektöre ara zam olur mu 2025 Temmuzda özel sektörde çalışanların maaşına zam yapılır mı
Aylık haberleri...Özel sektöre ara zam olur mu? 2025 Temmuz'da özel sektörde çalışanların maaşına zam yapılır mı?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik