Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYağ çekmeyen patlıcan kızartmasının püf noktası! Öncesinde suyuna 1 kaşık ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
6/9DOĞRU YAĞ VE SICAKLIK

DOĞRU YAĞ VE SICAKLIK

Kızartma sırasında kullanılan yağın sıcaklığı, patlıcanların yağ çekme oranını doğrudan etkiler. Yağı iyice ısıttığınızdan emin olun. Patlıcanları yağın içine attığınızda cızırdama sesi duyulması, yağın doğru sıcaklıkta olduğunu gösterir. Soğuk yağa atılan patlıcanlar, fazla yağ çekme eğilimindedir.

7/9PATLICANLARI UNLU VEYA YUMURTA İLE KIZARTIN

PATLICANLARI UNLU VEYA YUMURTA İLE KIZARTIN

Patlıcanları una veya çırpılmış yumurtaya bulayarak kızartmak, yağ çekmeyi azaltmanın etkili yollarından biridir. Bu kaplama, patlıcanların yüzeyinde bir bariyer oluşturarak fazla yağın içine sızmasını engeller. Üstelik patlıcanlara ekstra çıtırlık katarak lezzetini artırır.

8/9KAĞIT HAVLUDA YAĞINI ALIN

KAĞIT HAVLUDA YAĞINI ALIN

Kızartma işleminden sonra patlıcanları mutlaka kâğıt havlu serili bir tabağa alın. Bu işlem, patlıcanların yüzeyindeki fazla yağı emerek yemeğin daha hafif olmasını sağlar. Tabağa üst üste koymak yerine tek sıra halinde dizmek, fazla yağın daha iyi emilmesini sağlar.

9/9FIRINDA YAĞSIZ KIZARTMA SEÇENEĞİ

FIRINDA YAĞSIZ KIZARTMA SEÇENEĞİ

Daha sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, patlıcanları fırında kızartmayı tercih edebilirsiniz. Patlıcan dilimlerini yağlı kâğıt serili bir tepsiye dizin, üzerlerine hafifçe zeytinyağı gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Bu yöntemle hem az yağlı hem de lezzetli patlıcanlar elde edebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
YKS SINAVA GİRİŞ SAATİ KAÇ, kapılar ne zaman kapanıyor 2025 Üniversite Sınavı YKS oturumları ne zaman, saat kaçta ÖSYM AİS GİRİŞ YKS belgesi sorgulama
YKS SINAVA GİRİŞ SAATİ KAÇ, kapılar ne zaman kapanıyor? 2025 Üniversite Sınavı YKS oturumları ne zaman, saat kaçta? ÖSYM AİS GİRİŞ YKS belgesi sorgulama
BENZİN VE MOTORİNE YENİ ZAM İsrail-İran savaşı nedeniyle Brent Petrol 79 doları gördü Benzin ve Motorine ne kadar zam gelecek Güncel akaryakıt fiyatları
BENZİN VE MOTORİNE YENİ ZAM! İsrail-İran savaşı nedeniyle Brent Petrol 79 doları gördü! Benzin ve Motorine ne kadar zam gelecek? Güncel akaryakıt fiyatları
Haziran Ayı Enflasyon Beklentisi: Enflasyon oranı ne zaman, hangi gün açıklanacak 6 aylık enflasyon farkı ne olacak
Haziran Ayı Enflasyon Beklentisi: Enflasyon oranı ne zaman, hangi gün açıklanacak? 6 aylık enflasyon farkı ne olacak?
20 HAZİRAN CUMA 2025 EN SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu Son depremler listesi
20 HAZİRAN CUMA 2025 EN SON DEPREMLER AFAD/Kandilli Rasathanesi: Az önce deprem mi oldu? Deprem nerede, kaç şiddetinde oldu? Son depremler listesi
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik