Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYağ çekmeyen pişi yapmak bu kadar basitmiş! Balon gibi kabarıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/6MAYA VE KABARTMA TOZU KULLANIMI

MAYA VE KABARTMA TOZU KULLANIMI

Pişinin kabarmasını sağlayan bir diğer önemli etken ise maya ve kabartma tozudur. Hamura eklenen bir miktar instant maya veya kabartma tozu, hamurun daha hızlı kabarmasına ve pişinin balon gibi havalanmasına yardımcı olur. Ancak, maya kullanıyorsanız, hamurunuzu dinlendirmek için yeterli zaman ayırmalısınız. Kabartma tozu kullanıyorsanız, hamurunuzu yoğurduktan hemen sonra şekil verip pişirebilirsiniz.

4/6YAĞIN SICAKLIĞI

YAĞIN SICAKLIĞI

Yağ çekmeyen pişi yapmak için dikkat edilmesi gereken bir diğer püf nokta ise yağın sıcaklığıdır. Yağ ne çok soğuk ne de çok sıcak olmamalıdır. İdeal sıcaklık 170-180°C civarındadır. Yağ çok sıcak olursa pişi dıştan yanar, içi hamur kalır; soğuk olursa ise pişi fazla yağ çeker. Bu nedenle, yağı orta derecede ısıtmak ve bir miktar hamur ekleyerek sıcaklığı kontrol etmek önemlidir.

5/6HAMURUNA EKLEYİN

HAMURUNA EKLEYİN

Pişi yaparken, doğal yöntemlerle yağ çekmesini engellemek mümkün. Hamura ekleyeceğiniz bir çay kaşığı sirke, pişinin yağ çekmesini engeller ve hamurun daha hafif olmasını sağlar. Aynı zamanda, pişinin dışının çıtır çıtır olmasını sağlamak için hamurun içine bir miktar karbonat da ekleyebilirsiniz. Bu yöntemlerle pişi, hem sağlıklı hem de leziz bir hale gelir.

6/6KÜÇÜK KÜÇÜK YAPIN

KÜÇÜK KÜÇÜK YAPIN

Hamurunuzu şekillendirirken, büyük parçalar halinde değil, daha küçük ve ince parçalar halinde kesmek, pişinin kabarmasını sağlar. Ayrıca, hamuru açarken çok ince olmamasına dikkat etmek gerekir. İnce açılan hamur fazla yayılır ve pişi istenilen şekilde kabarmaz. Hamurun ortasına parmakla bir baskı yaparak pişinin ortasında bir boşluk oluşturmak da, pişinin kabarmasını ve balon gibi olmasını sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
İran dini lideri Ali Hamaney kimdir İran siyasetine yön veren Hamaney hayatı ve biyografisi
İran dini lideri Ali Hamaney kimdir? İran siyasetine yön veren Hamaney hayatı ve biyografisi
Yetenek Sizsiniz 2025 ne zaman başlıyor Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak, jüri üyeleri kimler
Yetenek Sizsiniz 2025 ne zaman başlıyor? Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak, jüri üyeleri kimler?
SAYISAL LOTO HEMEN SORGULA | Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları açıklandı Sayısal Loto nasıl sorgulanır 16 Haziran 2025 MP Çılgın Sayısal Loto çekilişi
SAYISAL LOTO HEMEN SORGULA | Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları açıklandı! Sayısal Loto nasıl sorgulanır? 16 Haziran 2025 MP Çılgın Sayısal Loto çekilişi
2025 Ehliyet yenileme son gün ne zaman Eski Tip Sürücü Belgesi yenileme ücreti ne kadar, ehliyet randevusu nereden alınır ve gerekli evraklar nelerdi
2025 Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Eski Tip Sürücü Belgesi yenileme ücreti ne kadar, ehliyet randevusu nereden alınır ve gerekli evraklar nelerdi?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik