Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYaprak sarması dağılmasına son veren teknik! Sarmaların üstüne koyun
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/6SARMALAR NEDEN DAĞILIR

SARMALAR NEDEN DAĞILIR?

Sarmaların çok gevşek sarılması, pişirme sırasında yaprakların açılmasına neden olabilir. Özellikle pişerken pirinçlerin şişmesiyle yaprakların gerilmesi sonucu sarmalar dağılabilir.

Sarmaların tencereye düzgün ve sıkı bir şekilde yerleştirilmemesi, hareket etmelerine ve dağılmalarına yol açar.

Pişirme sırasında sarmaların hareket etmesini önlemek için üzerlerini bir ağırlıkla kapatmak gerekir. Aksi takdirde, kaynama esnasında hareket eden sarmalar çözülüp dağılabilir.

3/6DAĞILMAYI ÖNLEYEN BASİT TEKNİK: ÜZERİNE TABAK KOYUN

DAĞILMAYI ÖNLEYEN BASİT TEKNİK: ÜZERİNE TABAK KOYUN

Sarmaların dağılmasını önlemek için yapmanız gereken en etkili yöntem, tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine bir tabak yerleştirmektir. Bu teknik, sarmaların pişerken sabit kalmasını ve dağılmadan pişmesini sağlar.

4/6Yaprak sarması dağılmasına son veren teknik Sarmaların üstüne koyun

Sarmaları tencereye birbirine yakın olacak şekilde sıkı bir şekilde dizin. Bu, hareket etmelerini önleyecektir. Sarmaların üzerini tamamen kaplayacak büyüklükte bir tabak seçin ve tencereye yerleştirin. Tabağın üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin. Bu, sarmaların ezilmeden ve dağılmadan pişmesini sağlar.

5/6DAHA LEZZETLİ SARMALAR İÇİN EK İPUÇLARI

DAHA LEZZETLİ SARMALAR İÇİN EK İPUÇLARI

Çok ince veya kalın yapraklar yerine orta kalınlıkta ve taze yapraklar tercih edin. Bu, sarmaların daha kolay sarılmasını sağlar.

Pirinçlerin pişerken şişeceğini unutmadan harcı yaprağın boyutuna uygun miktarda yerleştirin.

Sarmalarınızı kısık ateşte yavaşça pişirerek dağılma riskini en aza indirebilirsiniz.

6/6DOĞAL YÖNTEMLERLE LEZZETİ ARTTIRIN

DOĞAL YÖNTEMLERLE LEZZETİ ARTTIRIN

Sarmalarınıza ekstra aroma katmak için pişirme suyuna birkaç damla limon suyu ve zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tencerenin altına birkaç yaprak veya ince dilimlenmiş patates koyarak hem tencerenizin tabanını koruyabilir hem de pişirme sırasında oluşabilecek yapışmayı önleyebilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR
27 Haziran 2025 Günlük Burç Yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık Burçlarını Bugün Neler Bekliyor
27 Haziran 2025 Günlük Burç Yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık Burçlarını Bugün Neler Bekliyor?
Hava durumu kaç derece İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin 5 günlük hava durumu listesi
Hava durumu kaç derece? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerin 5 günlük hava durumu listesi
18 Yaşındaki Oya Budak kimdir Oya Budak olayı nedir, ne oldu
18 Yaşındaki Oya Budak kimdir? Oya Budak olayı nedir, ne oldu?
KPSS Ortaöğretim (lise) ve Ön Lisans ne zaman Lise ve ön lisans mezunları KPSSye ne zaman girecek, bu yıl sınav yok mu
KPSS Ortaöğretim (lise) ve Ön Lisans ne zaman? Lise ve ön lisans mezunları KPSS'ye ne zaman girecek, bu yıl sınav yok mu?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik