Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYaprak sarmasını böyle pişirmek gerekiyormuş! Asla dağılmıyor ve dibi tutmuyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/62. DOĞRU PİŞİRME TEKNİĞİ

2. DOĞRU PİŞİRME TEKNİĞİ

Yaprak sarmalarını pişirirken, en büyük sorunlardan biri sarmaların altının tutmasıdır. Bunun önüne geçmek için, tencerenin altına bir tabak yerleştirmek harika bir yöntemdir. Sarmaları tencereye yerleştirmeden önce, tencerenin dibine bir tabak ya da büyük bir yaprak koyarak, doğrudan ateşle teması engellersiniz. Bu, hem altın tutmasını engeller hem de sarmalarınızın kök kısmının daha düzgün pişmesini sağlar.

4/63. KAPAK VE ISI DENGESİ

3. KAPAK VE ISI DENGESİ

Sarmaları pişirirken, tencerenin üzerini kapakla sıkıca kapatmak önemlidir. Sarmaların düzgün pişmesi ve dağılmaması için, düşük ısıda ve kontrollü bir şekilde pişirmeniz gerekir. Yüksek ısıda pişirme, sarmaların dış kısmının fazla pişmesine ve iç kısmının çiğ kalmasına neden olabilir. Bu nedenle, sarmalarınızı orta düşük ateşte ve yavaşça pişirerek en iyi sonuca ulaşabilirsiniz.

5/64. YAPRAK SARMASININ PİŞİRME SÜRESİ

4. YAPRAK SARMASININ PİŞİRME SÜRESİ

Yaprak sarmalarının pişme süresi, dolma harcının içeriğine ve yaprakların kalınlığına bağlı olarak değişebilir. Genellikle, sarmaların 1-1.5 saat arasında pişirilmesi yeterlidir. Pişirme süresi boyunca ara ara kontrol etmek, sarmaların dağılmadan piştiğinden emin olmanızı sağlar. Pişme süresi sonunda, sarmalarınızın yumuşacık ve lezzetli olacağını göreceksiniz.

6/65. SERVİS ÖNÜCESİ DİNLENDİRİN

5. SERVİS ÖNÜCESİ DİNLENDİRİN

Sarmalar piştikten sonra, tencerenin altını kapatın ve sarmaları 10-15 dakika dinlendirin. Bu süre zarfında, hem iç harcı dağılmaz hem de dış yapraklar daha yumuşak olur. Dinlendirme işlemi, sarmaların lezzetinin iç kısmına daha iyi işlemesine ve dibi tutmayan, dağılmayan mükemmel sonuçlar elde etmenize yardımcı olur.

EN ÇOK OKUNANLAR
TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA 2025 | Takdir ve teşekkür belgesi kaç puanla alınır 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf takdir ve teşekkür puanı hesaplama
TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA 2025 | Takdir ve teşekkür belgesi kaç puanla alınır? 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf takdir ve teşekkür puanı hesaplama
KARNELER NE ZAMAN ALINACAK 20 Haziran 2025 2. dönem ilkokul, ortaokul ve lisede karneler saat kaçta verilecek
KARNELER NE ZAMAN ALINACAK? 20 Haziran 2025 2. dönem ilkokul, ortaokul ve lisede karneler saat kaçta verilecek?
FAİZ KARARI | Merkez Bankası Faiz Kararı: TCMB Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak İşte faiz beklentisi
FAİZ KARARI | Merkez Bankası Faiz Kararı: TCMB Merkez Bankası Haziran ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte faiz beklentisi
İkinci kez kalp krizi ❗ Prof. Dr Hakan Candan kimdir Nihal Candanın babası Hakan Candan ne iş yapıyor
İkinci kez kalp krizi ❗ Prof. Dr Hakan Candan kimdir? Nihal Candan'ın babası Hakan Candan ne iş yapıyor?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik