Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYeni Emekli Maaşı Zammı Temmuz 2025: Emekli maaşı ne kadar oldu, en düşük emekli maaşına zam gelecek mi? Emekli maaşı zammı son tahminler
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5MEMUR VE EMEKLİLERE NE KADAR ZAM OLACAK

MEMUR VE EMEKLİLERE NE KADAR ZAM OLACAK?

Memur ve memur emeklisinde %16,85’lik enflasyon verisi üzerine toplu sözleşme devreye girecektir. %10,24 enflasyon farkına II. Dönem sözleşme oranını eklediğimiz takdirde toplamda memur ve memur emeklilerine zam farkı %15,75 olacaktır.

3/5SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNE NE KADAR ZAM OLACAK

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNE NE KADAR ZAM OLACAK?

SSK ve Bağkur emeklileri ise 2025’in ilk 6 ayı için doğrudan enflasyon farkı alıyorlar. AA Finans’ın haziran ayı enflasyon tahminine göre hesaplarsak SSK ve Bağkur emeklileri için 6 aylık zam farkı %16,85 olacaktır.

4/5EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM GELECEK Mİ

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM GELECEK Mİ?

AK Partili Abdullah Güler yaptığı açıklamada haziran ayı enflasyonu sonrasında en düşük emekli maaşı ile ilgili bir çalışma yapılacağını, 3 milyon 716 bin emeklimizin en düşük emekli maaşı almakta olduğunu, bu kesimde olan emeklilerimiz için bir çalışma olacağını belirtmiştir.

Tabi bunun için Meclis süreci gerekecektir. Şu an Meclis’te bulunan torba yasaya bir eklenti yapılarak Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldükten sonra Meclis Genel Kurulu’na gidecek, ardından Sayın Cumhurbaşkanının imzası ile yürürlüğe girecektir.

Meclis normal şartlarda 1 Temmuz’da tatile girecekti. Gerek torba yasa gerekse en düşük emekli maaşı düzenlemesi tamamlandıktan sonra Meclis mesaisini bitirecektir.

5/5EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE OLUR

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE OLUR?

Hükümetin bir önceki maaş politikası sadece enflasyon farkı şeklindeydi. Herhangi bir ilave refah payı eklentisi yapılmadı. Bu yıl da aynı politika ile maaşların belirleneceğini düşünüyorum. 14.469 TL’lik en düşük emekli maaşı için AA anketinin haziran ayı tahmini enflasyon rakamını baz alırsak en düşük emekli maaşı 16.907 TL olacaktır.”

EN ÇOK OKUNANLAR
2 TEMMUZ YAYIN AKIŞI 📺 Bu akşam TVde ne var Kanal D, TRT 1, Star TV, Show TV, ATV, TV8, NOW TV kanal yayın akışı listesi..
2 TEMMUZ YAYIN AKIŞI 📺 Bu akşam TV'de ne var? Kanal D, TRT 1, Star TV, Show TV, ATV, TV8, NOW TV kanal yayın akışı listesi..
KAMU İŞÇİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI SON DURUM GELİŞMELERİ 📌 2025 Kamu işçisi toplu sözleşme zammı ne kadar, ne zaman belli olacak Kamu işçisi toplu sözleşme zammı 3. teklifi belli mi
KAMU İŞÇİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI SON DURUM GELİŞMELERİ 📌 2025 Kamu işçisi toplu sözleşme zammı ne kadar, ne zaman belli olacak? Kamu işçisi toplu sözleşme zammı 3. teklifi belli mi?
BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI ✒️ BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak BİLSEM sonuç sorgulama ekranı açıldı mı
BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? ✒️ BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı açıldı mı?
ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI ne zaman, bu hafta mı ATA AÖF bütünleme sınavı giriş yerleri belli oldu mu
ATA AÖF BÜTÜNLEME SINAVI ne zaman, bu hafta mı? ATA AÖF bütünleme sınavı giriş yerleri belli oldu mu?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik