Malzemeler:
4-5 adet büyük boy patates
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan
Tuz, karabiber
Tarif:
Patatesleri haşlayıp ezin. Üzerine tereyağı ve süt ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Rendelenmiş parmesan peyniri ekleyip iyice karıştırın. Tuz ve karabiber ile tatlandırarak sıcak servis edin.
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 paket vanilin
2 yemek kaşığı kakao
Krema için:
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
Ganaj için:
1 paket krema
100 g bitter çikolata
Tarif:
Pandispanya için yumurta ve şekeri çırpın, un, kakao ve vanilini ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili bir tepsiye döküp 180°C’de 10 dakika pişirin. Krema malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğutun. Pandispanyayı rulo yapıp üzerine kremayı yayın, tekrar sarın. Ganajı hazırlayıp rulonun üzerine sürün ve çatal yardımıyla kütük şeklinde desen verin. Soğutulmuş şekilde servis edin.
Afiyet olsun!