Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYılların aşçısı püf noktasını verdi! Bu baharat biber dolmasının lezzetini ikiye katlıyor
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5TARÇIN EKLEYİN

TARÇIN EKLEYİN

Tatlılarda sıkça kullanılan tarçın, biber dolmasında kullanıldığında yemeğe bambaşka bir boyut kazandırıyor. Bu eski ve gizli yöntem, dolmanın iç harcına eklenen küçük bir miktar tarçınla sağlanıyor. Tarçın, dolmanın içindeki malzemelerle uyum sağlayarak yemeğin lezzetini ikiye katlıyor ve adeta damaklarda iz bırakıyor.

3/5Yılların aşçısı püf noktasını verdi Bu baharat biber dolmasının lezzetini ikiye katlıyor

Biber dolmasının iç harcını hazırlarken, pirinç, soğan, domates, nane ve diğer malzemeleri karıştırın. Son aşamada, harca bir çay kaşığı tarçın ekleyin. Tarçını fazla kaçırmamaya dikkat edin; bu miktar yeterli olacaktır. Tarçın, dolmanın iç malzemelerine hoş bir aroma katacak ve lezzet dengesini mükemmel şekilde sağlayacaktır.

4/5Yılların aşçısı püf noktasını verdi Bu baharat biber dolmasının lezzetini ikiye katlıyor

Tarçının yanı sıra, dolmanın iç harcına ekleyeceğiniz diğer baharatlar da önemlidir. Özellikle karabiber ve nane gibi geleneksel baharatlar tarçınla birleştiğinde, ortaya çıkan tat dolmanın lezzetini zirveye taşır. Tarçın, bu baharatlarla uyum içerisinde çalışarak dolmanın tadını yoğunlaştırır.

5/5Yılların aşçısı püf noktasını verdi Bu baharat biber dolmasının lezzetini ikiye katlıyor

Dolmalarınızı pişirirken, tencerenin içine biraz daha tarçın eklemek, pişirme sırasında bu özel baharatın aromasının tüm yemeğe yayılmasını sağlar. Tarçının sıcaklıkla birlikte saldığı bu aroma, dolmanın lezzetini katbekat artıracaktır.

EN ÇOK OKUNANLAR
THY KABİN MEMURU ALIMI 2025 BAŞVURU EKRANI: THY kabin memuru alımı ne zaman, şartları neler
THY KABİN MEMURU ALIMI 2025 BAŞVURU EKRANI: THY kabin memuru alımı ne zaman, şartları neler?
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuzda ne kadar olur 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu
Maaş haberleri || Memur zammı 2025 Temmuz'da ne kadar olur? 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu?
LGSde Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir
LGS'de Merkezi ve Yerel yerleştirme nedir? Liselere Merkezi ve Yerel yerleştirme şartları nelerdir?
FETTAH FÜZESİ ÖZELLİKLERİ Fettah Hipersonik füze özellikleri nelerdir, menzili ve hızı ne kadar
FETTAH FÜZESİ ÖZELLİKLERİ! Fettah Hipersonik füze özellikleri nelerdir, menzili ve hızı ne kadar?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik