Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYılların pilavcısı gizli sırrını verdi! Tane tane pirinç pilavı için 2-3 damla ekleyin
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5PİRİNÇ SEÇİMİ VE DOĞRU YIKAMA TEKNİĞİ

PİRİNÇ SEÇİMİ VE DOĞRU YIKAMA TEKNİĞİ

Lezzetli bir pilav yapmanın ilk adımı doğru pirinci seçmekten geçer. Osmancık, Baldo veya Basmati gibi kaliteli pirinçler, tane tane olmasıyla bilinir. Ancak pirinci seçmek kadar onu doğru yıkamak da önemlidir. Pirinci nişastasından arındırmak için en az 3-4 kez bol suyla yıkamak ve süzmek gerekir. Bu sayede pilavınızın lapa olmasını engellemiş olursunuz.

3/5YAĞ TERCİHİ VE DOĞRU ORANDA KAVURMA

YAĞ TERCİHİ VE DOĞRU ORANDA KAVURMA

Pilavın lezzeti büyük ölçüde kullanılan yağ ile şekillenir. Geleneksel lezzet için tereyağı ve sıvı yağ karışımı önerilir. Pirinci yağ ile kavururken kısık ateşte, şeffaflaşana kadar karıştırmak gerekir. Kavurma işlemi pirinçlerin birbirine yapışmasını önler ve tane tane bir kıvam almasını sağlar.

4/5SİHİRLİ DOKUNUŞ: 2-3 DAMLA LİMON SUYU

SİHİRLİ DOKUNUŞ: 2-3 DAMLA LİMON SUYU

Deneyimli pilav ustalarının yıllardır uyguladığı ve pilavın beyaz, parlak ve tane tane olmasını sağlayan küçük ama etkili bir sır var: Limon suyu! Pilavın suyunu eklemeden önce içine 2-3 damla limon suyu damlatmak, hem rengini açar hem de tane tane olmasını sağlar. Bu basit yöntem sayesinde pilavınız hem görsel olarak daha iştah açıcı olacak hem de lezzetiyle fark yaratacaktır.

5/5DOĞRU SU ORANI VE DEMLEME SÜRESİ

DOĞRU SU ORANI VE DEMLEME SÜRESİ

Pilav yaparken kullanılan su miktarı büyük önem taşır. Genellikle, 1 su bardağı pirince 1,5 su bardağı sıcak su eklenmesi önerilir. Pirinci ekledikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişirmeli ve suyunu çekene kadar beklemelisiniz. Piştikten sonra pilavı hemen karıştırmak yerine, kapağın altına bir havlu koyarak en az 10-15 dakika dinlendirmek, tane tane bir kıvam elde etmek için kritik bir adımdır.

EN ÇOK OKUNANLAR
İran dini lideri Ali Hamaney kimdir İran siyasetine yön veren Hamaney hayatı ve biyografisi
İran dini lideri Ali Hamaney kimdir? İran siyasetine yön veren Hamaney hayatı ve biyografisi
Yetenek Sizsiniz 2025 ne zaman başlıyor Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak, jüri üyeleri kimler
Yetenek Sizsiniz 2025 ne zaman başlıyor? Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak, jüri üyeleri kimler?
SAYISAL LOTO HEMEN SORGULA | Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları açıklandı Sayısal Loto nasıl sorgulanır 16 Haziran 2025 MP Çılgın Sayısal Loto çekilişi
SAYISAL LOTO HEMEN SORGULA | Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları açıklandı! Sayısal Loto nasıl sorgulanır? 16 Haziran 2025 MP Çılgın Sayısal Loto çekilişi
2025 Ehliyet yenileme son gün ne zaman Eski Tip Sürücü Belgesi yenileme ücreti ne kadar, ehliyet randevusu nereden alınır ve gerekli evraklar nelerdi
2025 Ehliyet yenileme son gün ne zaman? Eski Tip Sürücü Belgesi yenileme ücreti ne kadar, ehliyet randevusu nereden alınır ve gerekli evraklar nelerdi?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik