Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYufka çarşaf gibi açılıyor! Çıtır çıtır kol böreğinin sırrı bu kadar basitmiş
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
2/5HAMURUN ELASTİKİYETİ ÖNEMLİ

HAMURUN ELASTİKİYETİ ÖNEMLİ

Kol böreği yapımında en kritik noktalardan biri hamurun elastik olmasıdır. Hamurun çarşaf gibi incecik açılabilmesi için doğru malzemeleri kullanmak ve yoğurma tekniğini iyi bilmek gerekir. Unun kalitesi, yoğurma süresi ve dinlenme aşaması hamurun elastik yapısını etkiler. Uzmanlar, hamuru yoğurduktan sonra en az 30 dakika dinlendirmeyi öneriyor. Böylece hamur gevşeyerek daha kolay açılabilir hale geliyor.

3/5ÇITIRLIK İÇİN DOĞRU YAĞ SEÇİMİ

ÇITIRLIK İÇİN DOĞRU YAĞ SEÇİMİ

Böreğin çıtır çıtır olması için en önemli unsurlardan biri de kullanılan yağdır. Margarin veya tereyağı, yufkanın katmanlarına lezzet verirken aynı zamanda gevrek bir doku kazandırır. Ancak, fazla yağ kullanımı böreğin ağır olmasına neden olabilir. Bu yüzden börek ustaları, eritilmiş tereyağını bir miktar sıvı yağ ile karıştırarak sürmeyi öneriyor. Bu yöntem, böreğin fazla yağ çekmesini engelleyerek dengeli bir çıtırlık sağlıyor.

4/5YUFKA AÇARKEN DOĞRU TEKNİKLER

YUFKA AÇARKEN DOĞRU TEKNİKLER

Kol böreği yapımında incecik yufka açmak ustalık gerektirir. Yufkanın yırtılmadan açılabilmesi için açma tahtası veya geniş bir mutfak tezgahı kullanılmalıdır. Oklava ya da merdane yardımıyla hamur, ortadan kenarlara doğru yavaşça inceltilmelidir. Ustalara göre, yufka açarken nişasta yerine az miktarda un kullanmak, yufkanın daha elastik olmasını sağlar ve çıtır yapısını korumasına yardımcı olur.

5/5FIRINLAMA TEKNİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

FIRINLAMA TEKNİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Kol böreğinin çıtır çıtır olması için pişirme aşamasına da dikkat edilmelidir. Fırın önceden ısıtılmalı ve börek yüksek sıcaklıkta, alt-üst ayarda pişirilmelidir. Ortalama 180-200 derece sıcaklıkta pişirilen börek, nar gibi kızararak mükemmel bir çıtırlık kazanır. Böreğin üstüne sürülen yumurta sarısı ve yoğurt karışımı da kabuğun daha çıtır olmasını sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
A101 AKTÜEL 19 HAZİRAN 2025 ALDIN ALDIN İNDİRİMLERİ | Bu hafta A101 katalog indirimli ürünleri: Halı yıkama makinesi, elektrikli bisiklet, elektronik org...
A101 AKTÜEL 19 HAZİRAN 2025 ALDIN ALDIN İNDİRİMLERİ | Bu hafta A101 katalog indirimli ürünleri: Halı yıkama makinesi, elektrikli bisiklet, elektronik org...
Üniversite Sınavı YKS Sınav Giriş Belgesi: YKS sınav yeri nasıl öğrenilir, nereden alınır, YKS sınav giriş belgesi çıktısı nereden alınır ÖSYM AİS giriş ekranı
Üniversite Sınavı YKS Sınav Giriş Belgesi: YKS sınav yeri nasıl öğrenilir, nereden alınır, YKS sınav giriş belgesi çıktısı nereden alınır? ÖSYM AİS giriş ekranı
KAMU İŞÇİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI HABERLERİ 🚩 4D 600 bin kamu işçisi zammı belli oldu mu Toplu iş sözleşmesi son dakika gelişmeleri
KAMU İŞÇİSİ TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI HABERLERİ 🚩 4D 600 bin kamu işçisi zammı belli oldu mu? Toplu iş sözleşmesi son dakika gelişmeleri
Memur zammı 2025 Temmuzda ne kadar olur 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu
Memur zammı 2025 Temmuz'da ne kadar olur? 5 Aylık enflasyon farkıyla memur maaşı zam oranı yüzde kaç oldu?
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik