Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYufka çarşaf gibi açılıyor! Çıtır çıtır kol böreğinin sırrı bu kadar basitmiş
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/5ÇITIRLIK İÇİN DOĞRU YAĞ SEÇİMİ

ÇITIRLIK İÇİN DOĞRU YAĞ SEÇİMİ

Böreğin çıtır çıtır olması için en önemli unsurlardan biri de kullanılan yağdır. Margarin veya tereyağı, yufkanın katmanlarına lezzet verirken aynı zamanda gevrek bir doku kazandırır. Ancak, fazla yağ kullanımı böreğin ağır olmasına neden olabilir. Bu yüzden börek ustaları, eritilmiş tereyağını bir miktar sıvı yağ ile karıştırarak sürmeyi öneriyor. Bu yöntem, böreğin fazla yağ çekmesini engelleyerek dengeli bir çıtırlık sağlıyor.

4/5YUFKA AÇARKEN DOĞRU TEKNİKLER

YUFKA AÇARKEN DOĞRU TEKNİKLER

Kol böreği yapımında incecik yufka açmak ustalık gerektirir. Yufkanın yırtılmadan açılabilmesi için açma tahtası veya geniş bir mutfak tezgahı kullanılmalıdır. Oklava ya da merdane yardımıyla hamur, ortadan kenarlara doğru yavaşça inceltilmelidir. Ustalara göre, yufka açarken nişasta yerine az miktarda un kullanmak, yufkanın daha elastik olmasını sağlar ve çıtır yapısını korumasına yardımcı olur.

5/5FIRINLAMA TEKNİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

FIRINLAMA TEKNİĞİ ÇOK ÖNEMLİ

Kol böreğinin çıtır çıtır olması için pişirme aşamasına da dikkat edilmelidir. Fırın önceden ısıtılmalı ve börek yüksek sıcaklıkta, alt-üst ayarda pişirilmelidir. Ortalama 180-200 derece sıcaklıkta pişirilen börek, nar gibi kızararak mükemmel bir çıtırlık kazanır. Böreğin üstüne sürülen yumurta sarısı ve yoğurt karışımı da kabuğun daha çıtır olmasını sağlar.

EN ÇOK OKUNANLAR
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 17 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu Süper Loto nasıl sorgulanır
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 17 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu! Süper Loto nasıl sorgulanır?
Yetenek Sizsiniz jürileri kimler Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta, jürileri kimler İşte yayın günleri
Yetenek Sizsiniz jürileri kimler? Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta, jürileri kimler? İşte yayın günleri!
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ✅ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı ne zaman KPSS 2025/5 kılavuzu yayınlandı mı, kadro dağılımı belli mi
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ✅ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı ne zaman? KPSS 2025/5 kılavuzu yayınlandı mı, kadro dağılımı belli mi?
Faizsiz Kredi Veren Bankalar Listesi 2025: Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor Akbank, İş Bankası, Denizbank, Garanti ve QNBden 0 Faizli Kredi Fırsatları
Faizsiz Kredi Veren Bankalar Listesi 2025: Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor? Akbank, İş Bankası, Denizbank, Garanti ve QNB'den 0 Faizli Kredi Fırsatları
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik