Son Dakika HaberlerSon Dakika HaberlerSon Dakika Haberler
Son Dakika
Gündem
Yazarlar
Ekonomi
Dünya
Resmi İlanlar
  • UzmanPara
  • Skorer
  • Cadde
Menü
Giriş
MİLLİYET ANA SAYFA
  • Son Dakika
  • Gündem
  • Yazarlar
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Resmi İlanlar
Gündem
Dünya
Ekonomi
75.yıl
UzmanPara
AnasayfaBorsaDövizAltın
Skorer
AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
Cadde
Pembenar
Yazarlar
Milliyet Tv
Astroloji
Teknoloji
Seçim Sonuçları
Son Depremler
Tümü
Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
Resmi İlanlar
Bize Ulaşın
KünyeReklamÜyelik
Son Dakika Haberler
Bilgi RehberiYufkaya 1 kaşık eklendiğinde çarşaf gibi açılıyor! İncecik ve yırtılmayan yufkanın sırrı
  • Paylaş:
  • Twitter icon
Haberin Tamamını Oku
3/71 KAŞIK SİRKENİN FARKI

1 KAŞIK SİRKENİN FARKI

Hamurunuza ekleyeceğiniz 1 yemek kaşığı sirke, yufkanın elastikiyetini artırarak açılmasını kolaylaştırır. Sirke, hamurun yırtılmasını önler ve yufkanın daha uzun süre dayanmasını sağlar. Ayrıca sirke, hamurun daha kıtır bir yapıya kavuşmasına katkıda bulunur. Sirke, yufkanın lezzetini değiştirmediği gibi, geleneksel yöntemlerde sıkça kullanılan bir malzemedir.

4/7NİŞASTA İLE KOLAY AÇMA TEKNİĞİ

NİŞASTA İLE KOLAY AÇMA TEKNİĞİ

Yufka açarken un yerine nişasta kullanmak, hamurun daha kolay açılmasını sağlar. Nişasta, hamurun yüzeyine yapışmasını engelleyerek daha ince bir yufka elde etmenize yardımcı olur. Ayrıca, nişasta hamuru pürüzsüz bir şekilde açmanıza olanak tanır ve yufkanın yırtılma riskini azaltır.

5/7YUFKA HAMURUNU DİNLENDİRİN

YUFKA HAMURUNU DİNLENDİRİN

Yufkanın kolay açılması için hamurun yoğurduktan sonra mutlaka dinlendirilmesi gerekir. Hamurunuzu yoğurduktan sonra üzerini temiz bir bezle örtüp en az 30 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamur, daha kolay şekil alır ve açma işlemi sırasında elastikiyetini korur.

6/7MERDANE YERİNE OKLAVA KULLANIN

MERDANE YERİNE OKLAVA KULLANIN

Yufka açarken merdane yerine ince bir oklava kullanmak, daha iyi sonuç almanızı sağlar. Oklava, hamuru daha ince ve eşit şekilde açmanıza yardımcı olur. Ayrıca, hamuru sürekli çevirerek açmak, yufkanın şeklini ve kalınlığını kontrol etmenizi kolaylaştırır.

7/7HAMURUN KIVAMINI KONTROL EDİN

HAMURUN KIVAMINI KONTROL EDİN

Hamurun yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda olması, yufkanın incecik açılmasında büyük bir etkendir. Hamurun kıvamını tutturmak için un ve suyu azar azar ekleyerek yoğurabilirsiniz. Hamurun kıvamı ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır.

EN ÇOK OKUNANLAR
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 17 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu Süper Loto nasıl sorgulanır
SÜPER LOTO SORGULAMA EKRANI | 17 Haziran 2025 Milli Piyango Süper Loto çekiliş sonuçları belli oldu! Süper Loto nasıl sorgulanır?
Yetenek Sizsiniz jürileri kimler Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta, jürileri kimler İşte yayın günleri
Yetenek Sizsiniz jürileri kimler? Yetenek Sizsiniz hangi kanalda, saat kaçta, jürileri kimler? İşte yayın günleri!
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ✅ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı ne zaman KPSS 2025/5 kılavuzu yayınlandı mı, kadro dağılımı belli mi
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ✅ Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımı ne zaman? KPSS 2025/5 kılavuzu yayınlandı mı, kadro dağılımı belli mi?
Faizsiz Kredi Veren Bankalar Listesi 2025: Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor Akbank, İş Bankası, Denizbank, Garanti ve QNBden 0 Faizli Kredi Fırsatları
Faizsiz Kredi Veren Bankalar Listesi 2025: Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor? Akbank, İş Bankası, Denizbank, Garanti ve QNB'den 0 Faizli Kredi Fırsatları
milliyet logomilliyet logodemiroren logo
BİZİ TAKİP EDİN
UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ
  • Appstore'dan İndirin
  • Google Play'den İndirin

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

© 2025 Milliyet.com.tr
  • • Künye
  • • İletişim
  • • Kişisel Verilerin Korunması
  • • Reklam
  • • Arşiv
  • • Üyelik